Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2011 22:46

Οι Roundlights στον πεζόδρομο της Ιατροπούλου

Γράφτηκε από την

Νεανικό συγκρότημα με 3 Καλαματιανούς

Για ένα πολύ δυναμικό live έρχονται στην Καλαμάτα οι Roundlights, ένα επιτυχημένο νεανικό - φοιτητικό συγκρότημα με έδρα του τη Θεσσαλονίκη, στο οποίο 3 από τα μέλη του έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει εδώ. Με αφορμή την... κάθοδό τους αυτή για τη συναυλία που θα δώσουν την Παρασκευή 12 Αυγούστου στον πεζόδρομο της Ιατροπούλου, τα παιδιά μίλησαν στην "Ε" με πολύ χιούμορ και χαλαρή διάθεση για τη μουσική και τα σχέδιά τους...

- Αυτό είναι το πρώτο live που κάνετε στην Καλαμάτα; Τι θα ακούσει από εσάς το κοινό της πόλης;

"Οχι. Είναι η δεύτερη φορά που θα παίξουμε ζωντανά στην Καλαμάτα, τουλάχιστον για τους περισσότερους, καθώς ο Γιάννης έχει... γράψει ιστορία στην μέταλ σκηνή της πόλης (βλέπε Eva Braun/ Decomposed)... Η πρώτη φορά ήταν πριν 2 χρόνια στο Youth Fest που είχε διοργανώσει το Κέντρο Νέων Καλαμάτας στο πάρκο του Λιμενικού... Tο κοινό της πόλης θα βιώσει μια μοναδική οπτικοακουστική εμπειρία (κάτι ανάλογο του "Τhe Wall" του Roger Waters!!!). Ουσιαστικά τα live μας βασίζονται στα κομμάτια της πρώτης περιόδου της μπάντας, τα οποία θα βρίσκονται και στον πρώτο μας δίσκο, μαζί με κάποια νέα κομμάτια και επιλεγμένες διασκευές από αγαπημένες μας μπάντες (από τον Bo Diddley μέχρι τους Hives...). Σκοπός μας είναι να υπάρχει κίνηση στον χώρο (και τον χρόνο...) on και off stage... Και αυτό είναι δέσμευση! Θα... θα... θα!".

- Η σχέση σας με την πόλη της Καλαμάτας δεν περιορίζεται στην μουσική επίσκεψη...

"Τα τρία πέμπτα (3/5) της μπάντας (Νάσος Τομαράς-ντραμς, Γιάννης Αδαμόπουλος-κιθάρες και Παναγιώτης Γιαννακόπουλος-φωνητικά) μεγαλώσαμε και ζήσαμε (σχολείο, φροντιστήριο, πιάνο..., μπαλέτο, γαλλικά κτλ.) στην Καλαμάτα μέχρι και την ηλικία των 18 όπου αναχωρήσαμε για τις σπουδές μας. Συχνά πυκνά ερχόμαστε στην πόλη, κυρίως για διακοπές, καθώς μένουμε μόνιμα στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια. Τα άλλα 2 μέλη της μπάντας (Νικόλας-μπάσο και Χρήστος-κιθάρες) κατάγονται από τη Μακεδονία (Δοξάτο Δράμας και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα). Αν στο σκορ προσθέσουμε και την μπάντα, ως ενεργή οντότητα η οποία "γεννήθηκε" στη Θεσσαλονίκη, φτάνουμε στο 3-3, το οποίο δικαιολογεί την ισορροπία (!) στην μπάντα".

- Θα δούμε κάποια στιγμή μία δική σας δισκογραφική δουλειά;

"Τον τελευταίο χρόνο ασχολούμαστε σχεδόν αποκλειστικά με το θέμα του δίσκου.... Το προηγούμενο καλοκαίρι ξεκινήσαμε τις ηχογραφήσεις στην Θεσσαλονίκη, και τον χειμώνα, παράλληλα με τις λοιπές υποχρεώσεις μας, προχωρούσε η διαδικασία επεξεργασίας. Η διαδικασία των ηχογραφήσεων έχει ολοκληρωθεί, και πολύ σύντομα (τον προσεχή Οκτώβριο) θα έχουμε έτοιμη την πρώτη μας δισκογραφική δουλειά".

- Πόσο εύκολο είναι να συνδυάζετε τις σπουδές/δουλειές και τις συναυλίες, τις πρόβες κτλ;

"... Piece of cake... Και μιας και το έφερε η συζήτηση σημειώστε: 500 γρ. φαρίνα, 250 γρ. βούτυρο, 450 γρ. ζάχαρη, 4-5 αβγά, 250 γρ. γάλα και μια πρέζα βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού... Ανακατεύουμε για 3 λεπτά, το βάζουμε στη φόρμα και το ψήνουμε για 1 ώρα! Η αλήθεια είναι ότι ο ελεύθερος χρόνος που μένει, συνδυάζοντας την ενασχόλησή μας με τη μουσική και τις υπόλοιπες δραστηριότητες (εργασία, σπουδές κτλ.) είναι λίγος. Απ' την άλλη πλευρά θεωρούμε πως είναι πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα στην περίοδο που διανύουμε, να ασχολούμαστε με πράγματα και δράσεις οι οποίες μας κάνουν να δημιουργούμε, να εκτονωνόμαστε και εν τέλει να περνάμε καλά. Και η μουσική για εμάς λειτουργεί με αυτό τον τρόπο. Καθώς και ως μέσο έκφρασης τις απόψεις-θέσεις μας για τα όσα συμβαίνουν γύρω μας".

- Από τις επιρροές και τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζεστε, φαίνεται ότι παραμένετε "πιστοί'" σε ένα κομμάτι της ροκ σκηνής που πλέον δεν είναι τόσο... στο προσκήνιο, όπως ήταν παλιότερα. Υπάρχουν νέοι άνθρωποι που ακόμη ακολουθούν το ροκ στην πιο alternative του μορφή; Γιατί οι περισσότεροι δείχνουν συνεπαρμένοι από το ποπ των ριάλιτι, το εμπορευματοποιημένο χιπ χοπ και το εύπεπτο ροκ της εποχής...

"Αν βασιστούμε στα ακούσματα και την προϊστορία καθενός από τη μπάντα – σε σχέση με τη μουσική -μάλλον δεν είμαστε και τόσο "πιστοί" όσο φαίνεται με την πρώτη ματιά/ακρόαση. Κανείς από εμάς δεν περιορίζεται σε ένα μουσικό είδος, (τουλάχιστον ως ακροατές) και πάντα προσπαθούμε να εντάσσουμε αυτά τα ακούσματα στη μουσική που γράφουμε και αναπαράγουμε. Ωστόσο η βάση της μουσικής μας παραμένει το ροκ-εν-ρόλ και η γκάρατζ σκηνή, κυρίως των τελευταίων 3 δεκαετιών, με μια εκσυγχρονισμένη κατά κάποιο τρόπο απόδοση. Αναφορικά με την ανταπόκριση του κοινού θεωρούμε πως υπάρχει ένας δυνατός πυρήνας νέων (στο σώμα ή στην ψύχη) ανθρώπων που ασχολείται και συμμετέχει ενεργά σε αυτό που ονόμασες "ροκ στην πιο alternative μορφή", ο οποίος μάλιστα πυκνώνει και εξελίσσεται παράλληλα με την σύγχρονη κοινωνία (αν και αντίθετα με αυτήν, όσον αφορά την εξέλιξη). Αλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι πυκνώνουν τα κρούσματα διοργάνωσης φεστιβάλ σε όλη την επικράτεια και κυρίως στην επαρχία όπου και για αρκετά χρόνια έλειπαν. Αρα η απάντηση μάλλον είναι θετική και η άποψή μας για το μέλλον της σύγχρονης εναλλακτικής (ροκ ή μη) σκηνής το ίδιο! Σχετικά με το σχόλιο με το οποίο κλείνεις την ερώτηση θα συμπληρώσουμε ότι καθένας κάνει τις επιλογές του... περί ορέξεως κολοκυθόπιτα (την συνταγή της οποίας θα σας δώσουμε στην επόμενη συνέντευξη...)".