Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013 12:24

Συνελήφθη ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης για ξέπλυμα χρήματος και υπεξαίρεση

Γράφτηκε από την
Συνελήφθη ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης για ξέπλυμα χρήματος και υπεξαίρεση

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε το πρωί για τον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, ο οποίος κατηγορείται, σύμφωνα με πληροφορίες, για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και υπεξαίρεση και αφορά σε επισφαλή δάνεια της FBB Bank, ιδιοκτησίας του Βίκτωρα Ρέστη, ύψους 524 εκατ. ευρώ.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία πραγματοποίησε μεγάλη επιχείρηση στην οικία του για να τον εντοπίσει και να τον συλλάβει. Μετά τη σύλληψή του ο εφοπλιστής οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ.

Αυτή την ώρα ο κ. Ρέστης βρίσκεται στη ΓΑΔΑ, σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της αστυνομίας και δίνει κατάθεση για τις υποθέσεις που εκκρεμούν σε βάρος του.

Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται άλλοι τρεις εμπλεκόμενοι.

Όπως είχε γράψει το «Έθνος της Κυριακής» την περασμένη Κυριακή, ο εφοπλιστής και επιχειρηματίας Βίκτωρας Ρέστης, βάσει των στοιχείων-φωτιά που καταγράφονται σε πόρισμα του προέδρου της Αρχής για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος),αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου, Παναγιώτη Νικολούδη, βρίσκεται αντιμέτωπος με τρία σοβαρά κακουργήματα, αυτά της υπεξαίρεσης, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.
Η υπόθεση αφορά τη χορήγηση ύποπτου δανείου από την τράπεζα FBB ιδιοκτησίας του σε εταιρείες συμφερόντων του! Το εν λόγω δάνειο μάλιστα κατέληξε ύστερα από δαιδαλώδεις διαδρομές σε προσωπικούς του λογαριασμούς.

Ταυτοχρόνως, στο πόρισμα γίνεται ειδική αναφορά από τον πρόεδρο της Αρχής στα 524 εκατ. ευρώ που ήταν το παθητικό της συγκεκριμένης τράπεζας και θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι.
Η υπόθεση αφορά σε πρώτη φάση δάνειο 5,8 εκατ. ευρώ, το οποίο ο κ. Ρέστης φέρεται ότι έδωσε από την τράπεζα ιδιοκτησίας του FBB-Πρώτη Επιχειρηματική ΑΕ, στον… εαυτό του και σε μέλη της οικογένειάς του, μέσω αλυσίδας offshore εταιρειών, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή δυνατότητα επιστροφής των χρημάτων ή έστω αποκατάστασης της ζημιάς που υπέστη η τράπεζα.

Ο κ. Ρέστης, που εμπλέκεται και σε άλλες υποθέσεις τις οποίες ερευνά ήδη η Δικαιοσύνη, είναι και ο βασικός μέτοχος με ποσοστό 40% στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» των Θέμου Αναστασιάδη και Τάσου Καραμήτσου.

 

Πηγή: paraskhnio.gr


NEWSLETTER