ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014 23:42

Ευρωβαρόμετρο: Το 54% των Ελλήνων έχει αρνητική εικόνα για την ΕΕ

Ευρωβαρόμετρο: Το 54% των Ελλήνων έχει αρνητική εικόνα για την ΕΕ

Το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη

 Την πλέον αρνητική εικόνα έχουμε οι Έλληνες για την Ευρωπαϊκή Ένωση μεταξύ των 28 λαών της ΕΕ (54%) ταυτόχρονα, όμως, έχουμε πολύ θετική γνώμη για την Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση και το ευρώ (62%) και εκτιμούμε ιδιαιτέρως τόσο την ελεύθερη κυκλοφορία προσώπων, αγαθών και υπηρεσιών (62%), όσο και το επίτευγμα της ειρήνης (53%).

Τα αποτελέσματα αυτά έδωσε το ευρωβαρόμετρο που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο 2013 κι έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αναλυτικότερα, Έλληνες και Κύπριοι συμμεριζόμαστε μιαν αρνητική εικόνα για την ΕΕ (54% αμφότεροι, ενώ ο μέσος όρος στην ΕΕ βρίσκεται στο 28%) και μας ακολουθούν (με 39%) οι Πορτογάλοι και οι Βρετανοί. Αντίθετα, την πιο θετική εικόνα έχουν οι Βούλγαροι (49%) και οι Πολωνοί (45%).

Το υψηλότερο ποσοστό απαισιοδοξίας συγκεντρώνουμε ακόμη οι Έλληνες ως προς το μέλλον της ΕΕ (69% έναντι του 28,43% που είναι ο μέσος ευρωπαϊκός όρος) και ως προς την πεποίθηση ότι η ΕΕ οδεύει προς τη λάθος κατεύθυνση (72% έναντι 47% που είναι ο μέσος όρος). Στην ΕΕ αποδίδουμε εξάλλου την «κύρια ευθύνη» για τη λιτότητα που πλήττει την Ευρώπη (79% έναντι 63% που είναι το μέσο ποσοστό της ΕΕ).

Πηγή: iefimerida.gr