Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014 19:40

Έφθασε στη Βουλή το αίτημα για άρση της ασυλίας όλων των βουλευτών της ΧΑ

Έφθασε στη Βουλή το αίτημα του Άρειου Πάγου για άρση της βουλευτικής ασυλίας όλων των βουλευτών της ΧΑ καθώς κατηγορούνται για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, δηλαδή για κακούργημα.  

 

Το έγγραφο αφορά τους Ελένη Ζαρούλια, Ν. Κούζηλο, Μ. Αρβανίτη, Αντ. Γρέγο, Πολ. Ζησιμόπουλο, Αρτ. Ματθαιόπουλο, Κων. Μπαρμπαρούση, Δ. Κουκούτση και Χρ. Αλεξόπουλο που δεν είχαν κατηγορηθεί στο παρελθόν. Όμως ζητείται επίσης και η άρση ασυλίας για τους Ν. Μιχαλολιάκο, Ι. Λαγό, Γ. Γερμενή και Ευστ. Μπούκουρα, οι οποίοι είναι ήδη έγκλειστοι, όπως και για τους Ηλ. Κασιδιάρη και Ν. Μίχο, οι οποίοι είναι υπόδικοι και είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, καθώς τους απευθύνονται και συμπληρωματικές κατηγορίες της κατοχής πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης μίλησε για "αλήτες δικαστικούς" και είχε επεισόδιο με τους βουλευτές Μιχελάκη της ΝΔ και Σηφουνάκη του ΠΑΣΟΚ, από τους οποίους ζήτησε το λόγο για το αίτημα της δικαιοσύνης. Ο βουλευτής κ. Ματθαιόπουλος υποστήριξε ότι η όλη διαδικασία είναι αβάσιμη και αντισυνταγματική, ενώ έκανε λόγο για ανθελληνική κυβέρνηση που φοβάται την δημοσκοπική άνοδο της Χ.Α. και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει γίνει «ουρά της κυβέρνησης».

Πηγή: www.lifo.gr