Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014 19:02

Ο Πούτιν επικύρωσε την προσάρτηση της Κριμαίας

Γράφτηκε από την
Ο Πούτιν επικύρωσε την προσάρτηση της Κριμαίας

Ολοένα και περισσότερο βαθαίνει σε διπλωματικό και οικονομικό επίπεδο το ρήγμα ανάμεσα σε Δύση και Ρωσία με αφορμή την κρίση στην Ουκρανία και την απόφαση της Μόσχας να προσαρτήσει τη χερσόνησο της Κριμαίας.

 

Οι δύο πλευρές αναβιώνοντας εν μέρει εποχές «Ψυχρού Πολέμου» επιδίδονται σε συνεχείς παράλληλες κινήσεις που τις εμφανίζουν να παραμένουν αμετακίνητες στις επιλογές τους την ώρα που επεκτείνονται οι εκατέρωθεν κυρώσεις. Από τη μια η Δύση να στηρίξει τη νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας και από την άλλη η Ρωσία να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των ρωσόφιλων στην περιοχή.

Έτσι την ώρα που στις Βρυξέλλες ο Ουκρανός πρωθυπουργός, Αρσένι Γιατσενιούκ, συνυπέγραφε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, το πολιτικό μέρος της συμφωνίας σύνδεσης της Ουκρανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, συμφωνία που αποτέλεσε τη θρυαλλίδα των ραγδαίων εξελίξεων στην Ουκρανία όταν ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς αρνήθηκε να προχωρήσει στην υλοποίησή της, ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε μια πανηγυρική τελετή επικύρωνε και ο ίδιος τη συνθήκη προσάρτησης της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία μετά την έγκρισή της από τη ρωσική Άνω Βουλή

Πηγή: protothema.gr


NEWSLETTER