ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014 21:17

Τσίπρας σε Κουβέλη: Δεν μας αφορά ο διάλογος για την Κεντροαριστερά

Τσίπρας σε Κουβέλη: Δεν μας αφορά ο διάλογος για την Κεντροαριστερά

Εννιά σημεία διαλόγου με τη Δημοκρατική Αριστερά θέτει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην απαντητική επιστολή προς την πρόταση του Φώτη Κουβέλη για έναρξη διαλόγου.

 

Ο κ. Τσίπρας αφού προβαίνει σε ανάλυση για το πρόσφατο παρελθόν της χώρας, ξεκαθαρίζει πως δεν ενδιαφέρεται για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς, αλλά για   ένα σαφές αριστερό πλαίσιο εξόδου από την κρίση: "Η βάση του διαλόγου και της πολιτικής συνεννόησης είναι ένα πρόγραμμα αριστερής διεξόδου".

Συγκεκριμένα αναφέρει πως οι δυνάμεις της κεντροαριστεράς "τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη ανέχτηκαν, αποδέχτηκαν ή ακόμα και στήριξαν την μνημονιακή πολιτική. Η σύγκλιση τους με τον νεοφιλελευθερισμό αποδείχτηκε στρατηγική".

Καταλήγει λέγοντας πως "με αυτή την έννοια αποσαφηνίζουμε ότι δεν μας αφορά ο σχετικός διάλογος που αναπτύσσεται για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς".

Λίγο παρακάτω ο κ. Τσίπρας εξηγεί πως "το θέμα δεν είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ η απλή μετατόπιση του άξονα ώστε να υλοποιηθεί ένα μνημόνιο με ανθρώπινο πρόσωπο, αλλά η ριζική αλλαγή πορείας της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας για την υπεράσπιση των συμφερόντων της κοινωνικής πλειοψηφίας".

Ολόκληρη η επιστολή στο protothema.gr