Δευτέρα, 04 Αυγούστου 2014 16:21

ΣΥΡΙΖΑ για ΕΝΦΙΑ: «Είναι απόδειξη της βάρβαρης πολιτικής της κυβέρνησης»

Αντιδράσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και από μέρος της συμπολίτευσης έχουν προκαλέσει τα λάθη και οι αστοχίες του φόρου ακινήτων, τα εκκαθαριστικά του οποίου έχουν αρχίσει να λαμβάνουν εκατομμύρια φορολογούμενοι.


Το ΠΑΣΟΚ ζήτησε συνάντηση με τον Γκίκα Χαρδούβελη για το ζήτημα του ΕΝΦΙΑ με τον Φίλιππο Σαχινίδη να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος του μετέθεσε τη συνάντηση για αργότερα.
Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε ανοιχτά την κυβέρνηση ότι τα όσα ανακαλύπτουν οι πολίτες στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, «είναι ακόμη μια σαφής απόδειξη της βάρβαρης και άδικης φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης αλλά συγχρόνως και η καλύτερη τεκμηρίωση για την άδικη, αναποτελεσματική και ατελέσφορη φορολογική πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ».
Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, προσέθεσε η Κουμουνδούρου οι αδικίες, τα λάθη και οι παραλείψεις «θα οδηγούσαν σε παραιτήσεις υπευθύνων».
Οπως επεσήμανε η αξιωματική αντιπολίτευση, στον αντίποδα της μνημονιακής φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης είναι η φορολογική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, με μετατόπιση του φορολογικού βάρους από τα μικρά και μεσαία εισοδήματα και περιουσίες, με την επιβολή φόρου στη μεγάλη περιουσία, που θα έχει υψηλό αφορολόγητο όριο, δεν θα εξολοθρεύει τα σπίτια μας και τις μικρές ιδιοκτησίες και θα φορολογεί δίκαια και με προοδευτική κλίμακα το σύνολο της περιουσίας.
Αντιδράσεις για τις αστοχίες στην επιβολή του ΕΝΦΙΑ έχουν προκληθεί και στο εσωτερικό της ΝΔ. Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση του βουλευτή Τρικάλων Ηλία Βλαχογιάννη ο οποίος μιλώντας τη Δευτέρα στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 για την υπερφορολόγηση των οικοπέδων στο νομό όπου εκλέγεται έκανε λόγο για ανεγκέφαλους γραφειοκράτης.
«Φοβάμαι ότι κάποιοι ανεγκέφαλοι γραφειοκράτες έκαναν αυτά τα πράγματα και ζητώ την παραδειγματική τιμωρία τους , γιατί προκάλεσαν μια τεράστια κοινωνική οικονομική και πολιτική αναστάτωση στον νομό μας .
» Δεν είναι δυνατό ελαφρά τη καρδία να βγάζουν φόρους που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
» Εγώ θέλω να βρεθεί ο υπεύθυνος και να τον τιμωρήσουν παραδειγματικά γιατί δεν ζήτησε την άποψη των υπηρεσιακών παραγόντων του νομού μας για το ποιες είναι οι αντικειμενικές αξίες των οικοπέδων.
» Εμείς δεν λέμε να μην πληρώσουν οι άνθρωποι, να πληρώσουν ό,τι πλήρωναν πέρυσι αντικειμενική αξία, να πληρώσουν τον φόρο που πρέπει .
» Ξέρουμε τι ψηφίσαμε , να διευρυνθεί η φορολογική βάση , να πληρώνουν λιγότερο περισσότεροι και όχι να εξοντώσουμε κάποιους που έχουν οικόπεδα τα οποία δεν αξίζουν ούτε στο υποδεκαπλάσιο του ποσού που καταλογίζει τώρα το τπουργείο Οικονομικών» τόνισε ο Ηλ. Βλαχογιάννης στη ραδιοφωνική του παρέμβαση στον ΒΗΜΑ FM 99,5.
Πηγή: tanea.gr