ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, 07 Αυγούστου 2014 15:50

Τέσσερις βουλευτές «πιστολέρος» στην κηδεία Ντερτιλή

Τέσσερις βουλευτές «πιστολέρος» στην κηδεία Ντερτιλή

Αλλη μία δικογραφία σχημάτισε η Δικαιοσύνη σε βάρος βουλευτών της Χρυσής Αυγής και στέλνεται στη Βουλή για να αρθεί η ασυλία τους και να λογοδοτήσουν για τους άσκοπους πυροβολισμούς που φέρονται να έριξαν στις 31-1-13 στο Α' Νεκροταφείο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια της κηδείας του χουντικού Ν. Ντερτιλή.


Υστερα από διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης η Δικαιοσύνη σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές διαπίστωσε ότι περίπου 20 μ. από το σημείο ταφής κοντά στον περίβολο επί της οδού Υμηττού «έπεσαν» 20 πυροβολισμοί, 10 από πιστόλι που κατείχε ο Ηλ. Παναγιώταρος, 5 από πιστόλι του Κ. Μπαρμπαρούση, 2 του Στ. Μπούκουρα και 4 από πιστόλι του υποψήφιου βουλευτή Φθιώτιδας Απ. Γκλέτσου.
Η έρευνα χρειάστηκε αρκετό διάστημα, καθώς η κλήση που έδωσε η ΕΛ.ΑΣ προς μέλη της ΧΑ να προσέλθουν για να εξεταστούν ενόρκως δεν βρήκε ανταπόκριση και δεν εμφανίστηκε κανείς τον Φεβρουάριο του 2013. Ωστόσο, από φωτογραφίες στο Διαδίκτυο διαπιστώθηκε ότι ήταν στην κηδεία οι Ηλ. Κασιδιάρης, Π. Ηλιόπουλος, Απ. Γκλέτσος και από την προκαταρκτική προέκυψε ότι παρόντες ήταν και οι Χρ. Παππάς, Ν. Μίχος, Ηλ. Παναγιώταρος, Κ. Μπαρμπαρούσης.
Οταν έπεσαν οι πυροβολισμοί από κάποιους ανάμεσα σε μια ομάδα περίπου 20 ατόμων, ακολούθησαν γρήγορες κινήσεις ενσωμάτωσής τους με τους υπόλοιπους και οι αστυνομικοί δεν εντόπισαν ποιοι τους έριξαν. Ωστόσο, σε έρευνα που επακολούθησε τριγύρω εντοπίστηκε 23χρονος που είχε πάνω του 21 κάλυκες κι ένα στιλέτο 25 cm (με λάμα 11 cm). Από τους κάλυκες που στάλθηκαν προς έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια, διαπιστώθηκε ότι οι πυροβολισμοί προήλθαν από 4 διαφορετικά πιστόλια τα οποία είχε ήδη δημεύσει η Αστυνομία, στο πλαίσιο άλλων προανακρίσεων και ερευνών που είχαν γίνει στα σπίτια ή σε άλλους χώρους των 4 χρυσαυγιτών, με αφορμή άλλες υποθέσεις και κατηγορίες.
Για τους βουλευτές Ηλ. Παναγιώταρο και Κ. Μπαρμπαρούση (που είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους), τον Στ. Μπούκουρα (που είναι προφυλακισμένος) και τον υποψήφιο βουλευτή Απ. Γκλέτσο η Εισαγγελία Πρωτοδικών σκοπεύει να ζητήσει τη δίωξή τους για τους άσκοπους πυροβολισμούς, για παραβίαση του νόμου 2168/93.
Πηγή: ethnos.gr