ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014 20:14

Οι Αθηναίοι δικηγόροι καταδικάζουν αυθαίρετη συμπεριφορά δικαστή

Οι Αθηναίοι δικηγόροι καταδικάζουν αυθαίρετη συμπεριφορά δικαστή

Θα απέχουν όταν θα συμμετέχει

 

Οι Αθηναίοι δικηγόροι θα απέχουν από τις συνεδριάσεις των δικαστηρίων στις συνθέσεις των οποίων μετέχει η δικαστική λειτουργός Ευαγγελία Μαρμαρά.

Αυτό αποφάσισε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ενώ παράλληλα εκφράζει την έντονη αντίδραση και διαμαρτυρία του για την απαράδεκτη και προκλητική συμπεριφορά της δικαστού Ευαγγελίας Μαρμαρά, κατά τη συνεδρίαση της 26 Σεπτεμβρίου 2014 του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Όπως αναφέρει ο ΔΣΑ η εν λόγω δικαστής «απέρριψε αυθαιρέτως και αντιδικονομικώς αίτημα αναβολής της δίκης, παρά το γεγονός ότι οι δικηγόροι που παρέστησαν, της επεσήμαναν επανειλημμένα (επιδεικνύοντας μάλιστα και το σχετικό έγγραφο)  ότι η αναβολή ζητείται λόγω του αιφνιδίου θανάτου του δικηγόρου που χειριζόταν τον σχετικό φάκελο».

Και προσθέτει ο Σύλλογος ότι «με την απόφασή της η δικαστής παραγνώρισε ότι ο θάνατος του πληρεξουσίου δικηγόρου συνιστούσε λόγο βίαιης διακοπής της δίκης».

«Η πρωτοφανής για τη σκληρότητα» συμπεριφορά της επίμαχου δικαστικής λειτουργού, καταλήγει ο ΔΣΑ, «πέραν της ανθρώπινης διάστασης, συνιστά παραβίαση των δικονομικών κανόνων για την οποία τα αρμόδια δικαστικά όργανα οφείλουν να την ελέγξουν».

Πηγή: protothema.gr