Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014 00:00

Η δημοσιογράφος του NBC Savannah Guthrie μιλά για τον αγαπημένο της θείο με σύνδρομο down

Γράφτηκε από την
Η δημοσιογράφος του NBC Savannah Guthrie μιλά για τον αγαπημένο της θείο με σύνδρομο down

Η μητέρα του τον αποκαλούσε “μικρό της πυροτέχνημα", επειδή τα γενέθλιά του έπεσαν μια μέρα μετά το τετάρτη του Ιουλίου. Η Savannah Guthrie τον αποκαλούσε έμπνευσή της.

 

Ο Pierce Franklin Long, o νεώτερος, ή “θείος Pierce” για την Guthrie και τα αδέλφια της, γεννήθηκε με σύνδρομο Down και αψήφησε τους γιατρούς που είπαν στους γονείς του γιου τους, δεν θα μπορέσει ποτέ να περπατήσει ή να μιλήσει.

Δεν κατάφερε μόνο να μάθει να μιλάει, έδειξε μια "εξαιρετική αίσθηση του χιούμορ," μας υπενθύμισε η Annie Guthrie, αδερφή της Savannah.

"Σχεδόν πάντα άτακτος, θα έλεγα. Ο Pierce μας πείραζε πολύ,” είπε η οικογένεια για εκείνο, ως μέρος της #InspiredBy σειράς του σήμερα, όπου άγκυρες - και οι φίλοι στα social media - τιμούν τις εμπνεύσεις τους.

Αφού ο πατέρας του πέθανε, ο Pierce και η μητέρα του πήγαν να ζήσουν με τους Guthries.

“Ήταν μια δύσκολη στιγμή, επειδή ο πατέρας τους, ο σύζυγός μου, είχε μόλις πεθάνει," είπε η μητέρα της Savannah, η Nancy Guthrie.

Αλλά η Savannah είπε ότι ο Pierce και η «συναισθηματικά σοφή και ευαίσθητη" φύση του βοήθησε την οικογένεια στην δύσκολη μετάβασή τους.

“Όταν αγαπάς κάποιον που έχει κάποια αναπηρία, και βιώνεις το πώς ζει μέσα στον κόσμο, σου δημιουργείται η άμεση προοπτική για το πώς να κάνεις τη ζωή θαυμάσια ακόμα και όταν σου έχουν  δοθεί απίστευτες δυσκολίες», είπε.

Τόσο η αδελφή και η μητέρα της Guthrie είπαν ότι η επιρροή του Pierce στη Savannah είναι προφανής.

“Νομίζω ότι ο θείος ο Pierce μου ήταν ένας ταυτόχρονα γαλήνιος και πληθωρικός άνθρωπος, και νομίζω ότι η Savannah είναι σαν και εκείνον," δήλωσε η Annie. «Νομίζω ότι έχει αυτό την απίστευτη, βαθιά ηρεμία και γαλήνη που κάνει τους ανθρώπους να βλέπουν τα πράγματα με άλλη ευκολία."

Η Guthrie είπε ότι όταν πήρε τη δουλειά της ως παρουσιάστρια του “Τhe Today Show”, αναγνώρισε αμέσως πως ήταν μια ευκαιρία για την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων σχετικά με το σύνδρομο ντάουν.

“Η υπεράσπιση είναι πολύ σημαντική, έτσι ώστε οι άνθρωποι να καταλάβουν τι  είναι αυτή η κατάσταση και να μην φοβούνται,” είπε. “Αν κοιτάξει κανείς τι κάνουν οι άνθρωποι με σύνδρομο ντάουν τώρα, ζουν μόνοι τους, έχουν θέσεις εργασίας, έχουν οικογένειες, έχουν σχέσεις, αρκεί για να σας κόψει την ανάσα.”

Ο Pierce έζησε πάνω από 60 χρόνια, αλλά η επίδρασή του στους Guthrie μπορεί να γίνει αισθητή, στο έργο υπεράσπισης που κάνει για την Εθνική Κοινωνία του Συνδρόμου Ντάουν.

“Αν μπορώ να είμαι μια φωνή για να πει ότι πρέπει να γνωρίζουν οι άνθρωποι το πρόσωπο που έχει σύνδρομο ντάουν, επειδή η ζωή τους θα μπορούσε να μεταμορφωθεί δραματικά προς το καλύτερο, τότε θα ήθελα να είμαι αυτή," είπε.

Πηγή: today.com

Μετάφραση: Δημήτρης Βασιλαδιώτης 


NEWSLETTER