Κυριακή, 07 Δεκεμβρίου 2014 22:23

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλαδος καταγγέλει την άσκηση αστυνομικής βίας

Η ανακοίνωση για τις προκλήσεις από τα ΜΑΤ και την σύλληψη συναδέλφου στα Εξάρχεια 

 Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο  φωτορεπόρτερ Γιώργος Νικολαΐδης βρισκόταν χθες μαζί με άλλους συναδέλφους στα επεισόδια στα Εξάρχεια   

Στη συνδρομή των οδών Πατησίων και Στουρνάρη, έχουν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίοι απαγορεύουν την διέλευση στον οποιονδήποτε.   

Όταν όμως εμφανίζεται μαι ομάδα μαυροφορεμένων οι αστυνομικοί τους ανοίγουν χώρο και τους επιτρέπουν να περάσουν με αποτέλεσμα ο Γιώργος Νικολαΐδης να διαμαρτυρηθεί έντονα και να συλληφθεί.   

Το ίδιο βράδυ η αστυνομία πραγματοποιεί 296 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 46 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι και μία δημοσιογράφος της Αυγής.   

Λίγο νωρίτερα η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος κατήγγειλε με ανακοίνωσή της την χθεσινή συμπεριφορά της Αστυνομίας.   

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΑΣ TΗΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ; 

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (Ε.Φ.Ε) καταγγέλλει τη συστηματική άσκηση αστυνομικής βίας σε βάρος φωτορεπόρτερ. 

Χθες το πρωί, 6-12-2014, στα Εξάρχεια, πέντε φωτορεπόρτερ απειλήθηκαν φραστικά από άντρες ομάδας ΔΕΛΤΑ, οι οποίοι τους είπαν : Σήμερα θα φάτε καλά. 

Ο Πρόεδρος της ΕΦΕ, Μάριος Λώλος, επικοινώνησε αμέσως με το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ όπου τον διαβεβαίωσαν ότι κανένας φωτορεπόρτερ δεν θα παρενοχλείτο κατά την άσκηση του επαγγέλματός του. 

Το ίδιο βράδυ, ο συνάδελφος Γιώργος Νικολαΐδης προσήχθη αναίτια στη ΓΑΔΑ ενόσω κάλυπτε φωτογραφικά τα γεγονότα στα Εξάρχεια. 

Μετά την αδυναμία του αρχηγού της ΓΑΔΑ, στις 15-11-2014, να επιβάλει την εντολή του προς τις μονάδες ΥΑΤ και ΥΜΕΤ για να μη βιαιοπραγούν σε βάρος φωτορεπόρτερ, διαπιστώνεται εν τοις πράγμασι αδυναμία και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ να προστατεύσει συναδέλφους από την αστυνομική βία και αυθαιρεσία. 

Τι να υποθέσουμε; 

Πηγή: www.lifo.gr