ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015 00:13

Τσίπρας: Κρίνεται η συνοχή της Ευρώπης

Τσίπρας: Κρίνεται η συνοχή της Ευρώπης

«Βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής για την Ευρώπη αυτό που θα κριθεί είναι εάν η Ευρώπη θα μπορέσει να κρατήσει τη συνοχή της… Δεν μπορούμε να γυρίσουμε από το Eurogroup με το κεφάλι σκυμμένο» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής.

 

«Στο αυριανό Eurogroup θα βρίσκεται η Ελλάδα όχι ο Γιάνης. Βαρουφάκης. Μαζί μας θα είναι ο ελληνικός λαός που θα μας τραβά από το μανίκι να μην γυρίσουμε πίσω με το κεφάλι σκυμμένο» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Δεν διαπραγματευόμαστε το μνημόνιο αλλά τη δανειακή σύμβαση» είπε ο κ. Τσίπρας και τόνισε πως για πρώτη φορά στην ιστορία  της χώρας μια κυβέρνηση  πριν ακόμη λάβει ψήφο εμπιστοσύνης καλείται να διαπραγματευτεί ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα και δέχεται τόσους εκβιασμούς.

Ωστόσο είπε πως για πρώτη φορά μια κυβέρνηση έχει κερδίσει την πρωτοφανή ψήφο εμπιστοσύνης από τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Η εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού είναι η μόνη μας στήριξη και έχουμε ευθύνη να τη διευρύνουμε, είπε και πρόσθεσε πως δεν  έχει ξαναγίνει Έλληνας Πρωθυπουργός να βρεθεί στην Αυστρία εν μέσω διαδηλώσεων συμπαράστασης του ελληνικού σκοπού

«Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να πετύχει στο όνομα των ευρωπαϊκών λαών» είπε.

Πηγή: naftemporiki.gr