Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015 16:08

Σύγκρουση Λαφαζάνη-εργαζομένων για τις Σκουριές

Γράφτηκε από την
Σύγκρουση Λαφαζάνη-εργαζομένων για τις Σκουριές

Οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία έστειλαν επιστολή σε Τσίπρα στην οποία εξαπολύουν επίθεση με βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά Λαφαζάνη και προσθέτουν: «Μην παίζετε με τις ζωές μας, θα γίνουμε ο εφιάλτης σας».


Με απόφαση του ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ανακάλεσε την υπ' αριθμόν 14379/3600/8-10-2014 θεώρηση της Αρχιτεκτονικής και της Ηλεκτρομηχανολογικής Μελέτης της «Μονάδας Εμπλουτισμού Σκουριών», προκειμένου να γίνει επανέλεγχος για το κατά πόσο οι υποβληθείσες μελέτες, πάνω στις οποίες βασίστηκε η θεώρηση, είναι σύμφωνες με τις κείμενες πολεοδομικές και περιβαλλοντικές διατάξεις. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, ο επανέλεγχος αυτός κρίθηκε επιβεβλημένος, μετά από έγγραφες καταγγελίες φορέων και έχει ως στόχο να προασπίσει με όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό και ουσιαστικό τρόπο τη νομιμότητα και πρώτα απ' όλα το περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον.
Η απόφαση αυτή του κ. Λαφαζάνη προκάλεσε την άμεση αντίδραση των εργαζομένων στις Σκουριές, οι οποιοι έστειλαν επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον υπουργό με τον οποίο συζητούσαν μέχρι τώρα, ως «αναξιόπιστο» και καταγγέλοντας τον περίεργο ρόλο «του πιο αριστερού υπουργού που δεν τήρησε τον λόγο του απέναντί τους, αλλά προτίμησε να κάνει το χατίρι σε ανήθικα και ανέντιμα πρόσωπα».
Τα σωματεία με την ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι από δω και πέρα δέχονται ως συνομιλητή τους μόνο τον πρωθυπουργό, προειδοποιούν ότι θα γίνουν ο εφιάλτης της κυβέρνησης μέχρι να δικαιωθούν και τονίζουν ότι δεν φοβούνται και αν θέλουν ας στείλουν τα ΜΑΤ.
Περισσότερα στο protothema.gr


NEWSLETTER