ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015 00:05

Βαρουφάκης: Δεν θα δείτε στην Αθήνα κάνεναν επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων

Βαρουφάκης: Δεν θα δείτε στην Αθήνα κάνεναν επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων

«Πρέπει να βγούμε από τη λογική των συγκρούσεων»

 

Οι τεχνοκράτες θα συνταντώνται με τεχνοκράτες - Την Πέμπτη στην Αθήνα «θα έρθουν κάποιοι, δεν ξέρω ακριβώς ποιοι» - Στο Παρίσι συναντήθηκα μόνο με τον Σαπέν - Με τον Τόμσεν δεν έχω μιλήσει ούτε στο τηλέφωνο τις τελευταίες ημέρες

Δεν θα δείτε στην Ελλάδα κανέναν επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων όπως τον κ. Μαζούχ υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Οι διαπραγματευτές θα επισκέπτονται την Ελλάδα σε καθαρά τεχνικό επίπεδο, οι επαφές θα γίνονται σε κάποιο ξενοδοχείο όπου θα είναι ο χώρος δουλειάς τους, συμπλήρωσε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε ότι οι τεχνοκράτες θα συναντώνται με τεχνοκράτες.

Ερωτηθείς αν θα έρθουν στην Αθήνα την Πέμπτη τεχνικά κλιμάκια απάντησε ότι «νομίζω, έχω ακούσει ότι από την Πέμπτη θα έρθουν κάποιοι, δεν ξέρω ποιοι ακριβώς» συμπληρώνοντας ότι θα έρχονται τεχνικά κλιμάκια ανάλογα με το θέμα των διαπραγματεύσεων

Αναφερόμενος στην πρώτη διαπραγμάτευση στο Brussels Group ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι «ξεκίνησε μια έντονη συζήτηση μεταξύ των τεσσάρων θεσμών και από τη δική μας ομάδα» χαρακτηρίζοντας ως το πιο σημαντικό αυτό του ορισμού της διαδικασίας προκειμένου να είναι στέρεα η βάση σε μια σειρά ζητημάτων.

Ο υπουργός Οικονομικών διέψευσε κατηγορηματικά ότι την Τετάρτη στο Παρίσι συναντήθηκε με εκπροσώπους του ΔΝΤ ή της ΕΚΤ προχώρησε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Απίστευτες οι φήμες που κυκλοφορούν. Σήμερα συναντήθηκα μόνο με τον κ. Σαπέν. Με τον κ. Μοσκοβισί οι επαφές μας είναι καθημερινές στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων» ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στην εκπομπή Online του MEGA.

Απαντώντας στο γιατί γίνονται συναντήσεις όπως αυτές με τον Γάλλο ομόλογό του και αν σκοπός τους είναι η δημιουργία συμμαχιών ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι πρέπει να βγούμε από τη λογική των συγκρούσεων, των μπλοκ του βορρά και του νότου, των δανειζόμενων και των δανειστών. «Όταν έχει κανείς ιδέες που έχουν δύναμη τις καταθέτει στο δημόσιο διάλογο» συμπλήρωσε.

Πηγή: protothema.gr