Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015 18:20

Αγωγές καταθέτει ο Κατρούγκαλος σε «Βήμα» και «Bild»

Προσφυγές στην Δικαιοσύνη κατά των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Bild», ανακοίνωσε  ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά από τα δημοσιεύματα, τα οποία χαρακτηρίζει συκοφαντίες.


Ο υπουργός είχε αναγγείλει για το απόγευμα της Δευτέρας νέα συνέντευξη τύπου, την οποί ωστόσο ανακάλεσε όπως αναφέρει, για να μην αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη, την μέρα του κρίσιμου ραντεβού Τσίπρα - Μέρκελ στο Βερολίνο.
Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:
«Η συνέντευξη τύπου, που είχα αναγγείλει για σήμερα λόγω της έντασης της επίθεσης εναντίον μου, έκρινα ότι είχε μικρότερη σημασία από το μείζον γεγονός της ημέρας, τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με την καγκελάριο της Γερμανίας και το μεγάλο αγώνα του για την προάσπιση των συμφερόντων του ελληνικού λαού. Αποφάσισα λοιπόν να ματαιώσω αυτή τη συνέντευξη, για να μην αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη, πράγμα που θα ήταν μια μικρή νίκη για τους συκοφάντες και παραχαράκτες, μετά τις συντριπτικές ήττες που έχουν υποστεί το τελευταίο διήμερο οι διαδοχικές προσπάθειες τους να πλήξουν την τιμή και την υπόληψή μου.
Ακριβώς όμως περί αυτού πρόκειται. Ο στόχος δεν είμαι εγώ. Η εκστρατεία αυτή σκοπό έχει να πλήξει την κυβέρνηση σε εκείνο το σημείο που αποτελεί το βασικό της πλεονέκτημα: την ηθική υπεροχή έναντι των κυβερνήσεων του παλαιοκομματισμού και της διαπλοκής. Δεν είναι τυχαία, άλλωστε, η στιγμή που επιλέχθηκε για να εκδηλωθεί: την παραμονή της πιο σημαντικής ίσως στιγμής των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους και όταν η πολυτιμότερη αποσκευή του Πρωθυπουργού είναι η δέσμευση του για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Η Bild αναπαρήγαγε αμέσως το συκοφαντικό δημοσίευμα του Βήματος με τίτλο «Σκάνδαλο διαφθοράς του υπουργού κατά της διαφθοράς»!  Τα δε κόμματα του μνημονίου, με προεξάρχουσα τη Νέα Δημοκρατία, πρωταγωνιστούν στη σκευωρία πλειοδοτώντας, μην αφήνοντας αμφιβολία για το ποιος είναι ο βασικός ηθικός αυτουργός της. Υπάρχουν άλλωστε ήδη αναρτημένα σχετικά βίντεο στο διαδίκτυο.
Περισσότερα στο topontiki.gr