Δευτέρα, 04 Μαϊος 2015 13:15

FDP: Πιο επικίνδυνη από το Grexit μια έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ

Γράφτηκε από την
FDP: Πιο επικίνδυνη από το Grexit μια έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ

Kατά της παροχής περαιτέρω βοήθειας στην Ελλάδα, αν η Αθήνα αρνηθεί να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, τάσσεται ο ηγέτης του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ σε συνέντευξή του στη Frankfurter Allgemeine, θεωρώντας ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι λιγότερο επικίνδυνη απ' ότι μια έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ.

 

Mια έστω και προσωρινή έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα μπορούσε να ενισχύσει την ενωμένη Ευρώπη, επεσήμανε ο Λίντνερ.

«Στρατηγική μας ήταν η αλληλεγγύη με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις. Και σε αυτό επιμένουμε, όμως ανεξαρτήτως των επιπτώσεων. Αν η Ελλάδα αρνηθεί να κάνει μεταρρυθμίσεις, τότε δεν θα πρέπει να υπάρξει περαιτέρω βοήθεια», υπογράμμισε ο πρόεδρος του FDP.

«Η σκέψη της ενωμένης Ευρώπης θα ενισχυθεί όταν ένα χρόνια ασθενές μέλος της ευρωζώνης εγκαταλειφθεί έστω και για περιορισμένο χρονικό διάστημα», εκτίμησε ο Λίντνερ.

«Η Brexit (έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση) θα ήταν γεωστρατηγικά πιο επικίνδυνη από μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), ο Λίντνερ τη συμβουλεύει να σταματήσει το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων.

«Πρώτον η ΕΚΤ θα πρέπει να προετοιμάσει τις κυβερνήσεις και τις αγορές ότι τα επιτόκια δεν μπορούν να

παραμείνουν για πάντα χαμηλά. Δεύτερον θα πρέπει να σταματήσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, όχι επειδή δεν ήταν επιτυχημένο, αλλά επειδή ήταν πολύ επιτυχημένο».

ethnos.gr


NEWSLETTER