Τρίτη, 05 Μαϊος 2015 11:32

Die Welt: Η συμφωνία είναι σχεδόν βέβαιη

Ο Ντράγκι έτοιμος να βοηθήσει τη ρευστότητα 

 

Για «σχεδόν βέβαιη συμφωνία» και για την παροχή την απαιτούμενης ρευστότητας από την ΕΚΤ μέχρι αυτό να συμβεί, κάνει λόγο σήμερα η γερμανική εφημερίδα Die Welt.   Σύμφωνα με την εφημερίδα, «καθώς προχωρούν με αργούς ρυθμούς οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της, η ΕΚΤ θα προσφέρει στην Ελλάδα τη ρευστότητα που χρειάζεται για να αποπληρώσει τα δάνειά της.» Θα τα πάρει όμως τα χρήματα τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο και όχι το Μάιο, επομένως θα πρέπει να υπάρξει μια έμμεση χρηματοδότηση, κάτι που θα προσφέρει ο Ντράγκι με την αγορά ομολόγων.  

Η Welt επισημαίνει ότι η Αθήνα εμφανίζεται πλέον πρόθυμη να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, ίσως περισσότερες από αυτές που ήλπιζε αλλά και λιγότερες από εκείνες που απαιτούσε το Βερολίνο.  

Σημειώνεται επίσης ότι υπάρχει η τάση στην Ευρώπη να μην εκδιωχθεί η Αθήνα από το κοινό νόμισμα, λόγω των φόβων ότι κάτι τέτοιο θα έπληττε την αξιοπιστία του κοινού νομίσματος και θα ήταν η αρχή του τέλους για αυτό.   Πάντως, η γερμανική εφημερίδα υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα δεν έχει διασωθεί ακόμη και ότι υπάρχει και το ενδεχόμενο οι διαπραγματεύσεις να αποτύχουν. 

Πηγή: www.lifo.gr