ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2015 16:20

Να μην παραστούν οι συγγενείς θυμάτων στη δίκη της ΧΑ ζητεί η υπεράσπιση

Να μην παραστούν οι συγγενείς θυμάτων στη δίκη της ΧΑ ζητεί η υπεράσπιση

Να μην παραστούν ως πολιτική αγωγή οι συγγενείς των θυμάτων και τα θύματα για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης ζήτησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων στη δίκη της Χρυσής Αυγής.



Η υπεράσπιση του Γιώργου Ρουπακιά διαφοροποιήθηκε λέγοντας πως δεν θα προβάλλει καμία αντίρρηση στην παράσταση πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα. «Σεβόμαστε βαθειά την οικογένεια Φύσσα και την συμπονούμε» είπε ο συνήγορος για να ακούσει την μητέρα του Παύλου Φύσσα να του απαντά από το ακροατήριο «να συμπονέσεις τον εαυτό σου».

Οπως είναι γνωστό θύματα αλλά και συγγενείς θυμάτων της αξιόποινης δράσης των κατηγορουμένων έχουν δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής σε βάρος όλων όσων κάθονται στο εδώλιο για το κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Βασικό επιχείρημα της υπεράσπισης των κατηγορουμένων είναι ότι εκλείπει η αιτιώδης συνάφεια για το συγκεκριμένο αδίκημα.

Και για νομικούς λόγους ζητούν να μην παρασταθούν όλοι εναντίον όλων.

Νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας είχε επιφυλαχθεί ως προς το κρίσιμο αυτό ζήτημα.

Αντίθετα η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε επί της ουσίας του αιτήματος που είχαν υποβάλει ορισμένοι χρυσαυγίτες βουλευτές για αντικατάσταση των περιοριστικών  όρων.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα το δικαστήριο δεν εχει αρμοδιότητα και τους παρέπεμψε στο δικαστικό συμβούλιο του εφετείου.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη ξεκαθάρισε και το τι μέλει γενέσθαι με την αίθουσα διεξαγωγής της δίκης.

Οπως είπε στο διάστημα που μεσολάβησε υπέβαλε δύο αιτήσεις στον προϊσταμενο του εφετείου Δημήτρη Μόκκα ζητώντας την μεταφορά της δίκης στην αίθουσα τελετών του εφετείου.

Η απάντησή του ήταν αρνητική και ως εκ τούτου η δίκη μέχρι τον  Σεπτέμβριο που ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι θα είναι έτοιμη νέα αίθουσα στο εφετείο η διαδικασία θα εξελίσσεται στον Κορυδαλλό.

Μάλιστα κάποιες φορές η εκδίκαση της υπόθεσης για τη Χρυσή Αυγή θα συμπίπτει με τη δίκη για την υπόθεση των Πυρήνων της Φωτιάς.

Για να μην επαναληφθούν τα επεισόδια της τελευταίας συνεδρίασης που συνέπεσαν χρονικά οι δύο δίκες η πρόεδρος έχει ζητήσει από την αστυνομία να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα ασφάλειας για τη διεξαγωγή της δίκης.

Νωρίτερα, ο κατηγορούμενος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης ζήτησε από το δικαστήριο να αρθεί ο περιοριστικός όρος που του απαγορεύει να μιλά εκτός βουλής υποστηρίζοντας ότι το μέτρο είναι αντισυνταγματικό και πρόσθεσε ότι κατ'  εντολή της προηγούμενης εξουσίας ακολουθήθηκε η αρχή της συλλογικής και όχι της ατομικής ευθύνης.
Πηγή: tanea.gr