ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2015 16:08

Ξεκάθαρη θέση από την αντιπολίτευση και από στελέχη του κόμματός του ζητά ο Τσίπρας

Ξεκάθαρη θέση από την αντιπολίτευση και από στελέχη του κόμματός του ζητά ο Τσίπρας

Ξεκάθαρη θέση για το τι επιθυμούν και τι επιδιώκουν για τη θέση της χώρας στην Ευρώπη αναμένεται να ζητήσει το απόγευμα στη Βουλή, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τόσο από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που διατυπώνουν ακραίες θέσεις, όσο και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.


Ο κ.Τσίπρας αναμένεται να περιγράψει τις διαπραγματεύσεις και να ενημερώσει αναλυτικά για το σημείο στο οποίο βρίσκονται σήμερα τα πράγματα, αλλά η ομιλία του δεν αναμένεται να έχει το χαρακτήρα αναζήτησης «ψήφου εμπιστοσύνης».
Το Μέγαρο Μαξίμου σχολίασε πάντως λίγο νωρίτερα ότι η πρόταση των δανειστών γυρίζει τη χώρα στο μνημόνιο, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι το κείμενο που παρουσιάσθηκε ουσιαστικά «ακύρωσε» το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων των τεσσάρων μηνών που προηγήθηκαν.
Σ' αυτό το πλαίσιο, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί διεξοδικά στην πρόταση της κυβέρνησης, που περιλαμβάνει τις συγκλίσεις που είχαν επιτευχθεί κατά το προηγούμενο διάστημα.
Το Μαξίμου, πάντως, τηρεί έως τώρα σιωπή ιχθύος για το αν ο Πρωθυπουργός θα κάνει αναφορά σε πρόωρες εκλογές, θέμα που έχουν σηκώσει με δηλώσεις τους και στελέχη της Κυβέρνησης.
Πηγή: tanea.gr