ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, 09 Ιουνίου 2015 00:08

Κατρούγκαλος: Η συμφωνία ή θα είναι τίμια ή δεν θα υπάρξει

Κατρούγκαλος: Η συμφωνία ή θα είναι τίμια ή δεν θα υπάρξει

Εμείς έχουμε εξαντλήσει τα περιθώρια μας, σειρά των πιστωτών τώρα

 

«Η μη συμφωνία είναι προς βλάβη και των δυο πλευρών. Εμείς έχουμε εξαντλήσει τα περιθώρια μας. Δεν θέλουμε μια οποιαδήποτε συμφωνία. Θέλουμε μια έντιμη συμφωνία. Ή θα είναι τίμια ή δεν θα υπάρξει» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιώργος Κατρούγκαλος σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο «Star» και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.

«Δεν θέλουμε νέα δανεικά γιατί αυτό θα σήμαινε νέο μνημόνιο. Άρα είναι λογικό πως η πρόταση μας προς τους εταίρους θα είναι επώδυνη γιατί θα πρέπει να έχουμε έσοδα. Δεν θέλαμε να πάρουμε τέτοια μέτρα» σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλός και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε «πόλεμο με τα μεγάλα συμφέροντα και γι’ αυτό μας πολεμάνε».

Σε ότι αφορά την πρόταση της Ελλάδας προς τους πιστωτές ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι: «Οι 47 σελίδες της Ελληνικής πρότασης είναι η κατάληξη της διαπραγμάτευσης. Δεν είναι μια απλή πρόταση γι’ αυτό δεν τη στείλαμε από την 21η Φεβρουαρίου. Εμείς διαπραγματευόμαστε αυτούς τους πέντε μήνες. Η άλλη πλευρά δεν το βλέπει έτσι. Οι πιστωτές απλά έκαναν την πρότασή τους». 

newsbeast.gr