Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015 12:36

Φίλης: "Η ελληνική πλευρά δεν φέρει καμία ευθύνη για το νέο ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις"

Γράφτηκε από την

Η ελληνική πλευρά δεν φέρει καμία ευθύνη για το νέο ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις, το οποίο οφείλεται αποκλειστικά στην εμμονή των δανειστών σε μέτρα που δεν μπορεί να «σηκώσει» η κοινωνία και να αποδεχθεί η κυβέρνηση, υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, μιλώντας στο «Πρωινό ΑΝΤ1».

 

Ο κ. Φίλης τόνισε ότι η ελληνική πλευρά προσήλθε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με κοστολογημένες προτάσεις που αφορούσαν ισοδύναμα μέτρα, προκειμένου να αποφευχθούν τα μέτρα που προτείνουν οι δανειστές, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, περικοπή επιδομάτων, αλλά και του ΕΚΑΣ και μεγάλες αυξήσεις στον ΦΠΑ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε για παράδειγμα ότι υπήρξε δέσμευση για δραστικές περικοπές στους εξοπλισμούς, όπως η παραγγελία των 500 εκατ. ευρώ που δόθηκε επί υπουργίας του κ. Καμμένου.

Για ακόμη μία φορά επανέλαβε ότι προτεραιότητα θα δοθεί στην πληρωμή μισθών και συντάξεων και η πληρωμή των δόσεων θα εξαρτηθεί από μία τυχόν συμφωνία με τους δανειστές.

Ο κ. Φίλης κατηγόρησε τους δανειστές ότι προσπαθούν να πλήξουν ηθικά την Ελλάδα και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω στις θέσεις της στη διαπραγμάτευση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ