Σάββατο, 27 Ιουνίου 2015 20:55

Σαπέν: Δεν υπάρχει θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

Γράφτηκε από την
Σαπέν: Δεν υπάρχει θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

Η Γαλλία είναι πρόθυμη να βοηθήσει να ξαναρχίσουν τις διαπραγματεύσεις και να λειτουργήσει ως συνδετικός κρίκος για να βρεθεί μια «ήρεμη» λύση για το ελληνικό ζήτημα

 

Δεν υπάρχει θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες. 

Η Ελλάδα είναι μέλος της ευρωζώνης, παραμένει μέλος της και το πεπρωμένο της είναι εντός του ευρώ, είπε ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ τονίζοντας ότι καμία χώρα δεν θέλει το Grexit. 

Την ίδια στιγμή ωστόσο, σημείωσε ότι είναι δικαίωμα της κάθε χώρας και του κάθε Κοινοβουλίου να προχωρά σε δημοψήφισμα, και εφόσον αυτό πραγματοποιείται με νόμιμο τρόπο πρέπει να γίνεται σεβαστό. «Πρέπει να υπάρχει σεβασμός στη Δημοκρατία» υπογράμμισε ο Σαπέν. 

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι η Γαλλία είναι πρόθυμη να βοηθήσει ώστε να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές και να λειτουργήσει ως συνδετικός κρίκος για να βρεθεί μια «ήρεμη» λύση για το ελληνικό ζήτημα, ενώ έσπευσε να επαναλάβει ότι οι σημερινές εξελίξεις δεν σηματοδοτούν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. 

protothema.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER