Σάββατο, 27 Ιουνίου 2015 22:03

Δεν καταθέτει η Ν.Δ πρόταση μομφής

Γράφτηκε από την

Αν και είχαν συγκεντρωθεί οι υπογραφές το σχέδιο εγκαταλείφθηκε μετά την απόφαση του Eurogroup, αλλά και καθώς δεν απέδωσαν οι συνεννοήσεις με τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, του φιλοευρωπαϊκού τόξου

 

Δεν καταθέτει τελικά πρόταση μομφής η Νέα Δημοκρατία, καθώς αν και είχαν συγκεντρωθεί οι υπογραφές των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το σχέδιο εγκαταλείφθηκε μετά την απόφαση του Eurogroup, αλλά και καθώς δεν απέδωσαν οι συνεννοήσεις με τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, του φιλοευρωπαϊκού τόξου.

“Η συγκέντρωση των υπογραφών ειναι προληπτική. Μετα τις εξελίξεις στο Eurogroup, δεν υπαρχει λόγος κατάθεσης πρότασης μομφής. Η ΝΔ θα κατέθετε την πρόταση για να καθυστερήσει τη διενέργεια δημοψηφίσματος και να δώσει χρονο στον ελληνικό λαό να κατανοήσει το διακύβευμα του. Ωστόσο μετα τις εξελίξεις στο Eurogroup και οι συνθήκες που θα επικρατήσουν θα καταστήσουν σαφές στους πολίτες ποιο ειναι το πραγματικό διακύβευμα", εξηγούσε έμπειρο κοινοβουλευτικό στέλεχος της Ν.Δ.

Νωρίτερα πάντως είχαν κληθεί οι βουλευτές στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή για τη συγκέντρωση υπογραφών δια παν ενδεχόμενον.

Είχαν υπάρξει και ζυμώσεις μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά, του Σταύρου Θεοδωράκη και της Φώφης Γεννηματά οι οποίες όμως δεν απέδωσαν.

news247.gr