Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015 14:26

Σύσταση εθνικής επιτροπής που στηρίζει το "ΝΑΙ" στο δημοψήφισμα προανήγγειλε ο Καμίνης

Σε συζητήσεις για σύσταση εθνικής επιτροπής που θα στηρίζει το «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί την Κυριακή, 5 Ιουλίου, βρίσκεται ο δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης, όπως δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».

Όπως είπε, ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις στις οποίες παίρνει μέρος και ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ενώ η επιτροπή θα αποτελείται από «πρόσωπα όλου του πολιτικού και κοινωνικού φάσματος».

Ο κ. Καμίνης χαρακτήρισε το δημοψήφισμα «ντροπή για το δημοκρατικό πολίτευμα» και αυτό γιατί «το έγγραφο για το οποίο υποτίθεται ότι συζητάμε και επί του οποίου θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα, ουσιαστικά δεν υπάρχει». Προσέθεσε ότι το δίλημμά είναι η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη καθώς το δημοψήφισμα «ουσιαστικά αυτό το αντικείμενο έχει».

Επίσης, ο δήμαρχος Αθηναίων αναρωτήθηκε τι σημαίνει το «ΟΧΙ» το οποίο η κυβέρνηση «μας ζητάει να ψηφίσουμε» και τόνισε ότι «πρέπει να εξηγήσουμε στον κόσμο τις συνέπειες των πράξεων μας» και ότι η κυβέρνηση «έχει υποχρέωση, γιατί είναι υπεύθυνη κυβέρνηση, να εξηγήσει στον κόσμο τι σημαίνει αυτό που του προτείνουν».

Ο ίδιος, είπε, είναι υπέρ του «ΝΑΙ» «όχι γιατί συμφωνούμε με την όποια πρόταση, αλλά γιατί θέλουμε να κρατήσουμε τη χώρα στην Ευρώπη».

Ακόμη, ο κ. Καμίνης απηύθυνε έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο να καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς να μιλήσουν, γιατί όπως αναρωτήθηκε «είναι δυνατόν να πηγαίνει η χώρα αυτή τη στιγμή στο "γκρεμό" και να μην μπορεί να μιλήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον πρωθυπουργό;»

ΑΠΕ-ΜΠΕ