ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2015 15:19

Μέρκελ: «Πριν το δημοψήφισμα δεν συζητάμε για νέο πρόγραμμα»

Μέρκελ: «Πριν το δημοψήφισμα δεν συζητάμε για νέο πρόγραμμα»

Από το βήμα της γερμανικής Βουλής η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ απέκλεισε κατηγορηματικά νέο πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα πριν την ολοκλήρωση της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου.


H κ. Μέρκελ υπογράμμισε, παράλληλα, ότι η Ευρώπη είναι πολύ πιο ισχυρή απ’ ό,τι ήταν πριν από πέντε χρόνια, όταν ξέσπασε η κρίση στην Ελλάδα. Σήμερα, τα κράτη - μέλη δεν φοβούνται οικονομική καταστροφή λόγω της Ελλάδας, έχουμε λάβει τις προφυλάξεις μας, ανέφερε χαρακτηριστικά η Άνγκελα Μέρκελ και τόνισε ότι «το μέλλον της Ευρώπης δεν μπορεί να παιχτεί στα ζάρια».
Όσον αφορά στην προκήρυξη του δημοψηφίσματος, υποστήριξε ότι είναι σαφώς μια πράξη δημοκρατική, αλλά τόνισε πως είναι επίσης πράξη δημοκρατίας των υπολοίπων 18 να έχουν τη δική τους τοποθέτηση απέναντι στη στάση των Ελλήνων.
Είπε επίσης «ναι» σε έναν συμβιβασμό, μόνο εάν τα πλεονεκτήματα υπερτερούν των μειονεκτημάτων. Ένας καλός Ευρωπαίος είναι αυτός που σέβεται τους κανόνες και το ευρωπαϊκό δίκαιο. Χρειάζεται συμβιβασμός με τον οποίο τα πλεονεκτήματα να είναι περισσότερα από τα μειονεκτήματα, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πηγή: tanea.gr