Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021 22:45

Βάστα Αρκαδίας: Το εκκλησάκι με τα δέντρα στην σκεπή (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Βάστα Αρκαδίας: Το εκκλησάκι με τα δέντρα στην σκεπή (φωτογραφίες)

Το εκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας στο χωριό Βάστα Αρκαδίας αποτελεί ένα σημαντικό θρησκευτικό μνημείο της περιοχής που προκαλεί δέος και ερωτήματα στον επισκέπτη - ενώ για την επιστήμη παραμένει μυστήριο.

Κτίσμα πιθανόν του 12ου αιώνα έχει στη στέγη του δένδρα ενώ οι ρίζες τους δεν φαίνονται. Περνούν μέσα από τους τοίχους του και καταλήγουν στο έδαφος. Το εσωτερικό του ναού είναι ένας πολύ μικρός χώρος χωρίς ιδιαίτερους στολισμούς.

Από την Αγία Θεοδώρα όσοι έχουν εκδρομική διάθεση, μπορούν να προσεγγίσουν πολλά όμορφα μέρη. 

Το μονοπάτι δίπλα απ’ τον ποταμό Χάραδρο είναι ένα ήσυχο και γαλήνιο μέρος, ιδανικό για τους φυσιολάτρες και για όσους αναζητούν χαλάρωση. Στη θέση "Νερόμυλος" υπάρχει ένας παλιός νερόμυλος που ο μηχανισμός του έχει αποκατασταθεί και λειτουργεί κανονικά. Αλέθει παραδοσιακά αλεύρι ολικής αλέσεως από σιτάρι, ζέα και καλαμπόκι κι έχει πολλά καλούδια καθώς λειτουργεί και σαν εξοχικό κέντρο.

Πλούσια φύση, πράσινο, κελαϊδίσματα πουλιών και τρεχούμενα νερά!

ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΤΕ

Από τη Μεσσηνία μπορείτε να πάτε είτε μέσω του αυτοκινητόδρομου του Μορέα, είτε μέσω Διαβολιτσίου που είναι και η ενδεδειγμένη διαδρομή για όσους προσεγγίζουν από τη Δυτική Πελοπόννησο (από ύψος Κυπαρισσίας/ Καλού Νερού). Υπάρχει και μια ακόμα διαδρομή μέσα από το βουνό, από την Άνω Μέλπεια.


NEWSLETTER