Τρίτη, 07 Ιουνίου 2022 09:35

Βασίλης Δαβίλλας: Από τερματοφύλακας στο πόλο ένας από τους καλύτερους χειριστές drone στη Μεσσηνία (Φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον
Βασίλης Δαβίλλας: Από τερματοφύλακας στο πόλο ένας από τους καλύτερους χειριστές drone στη Μεσσηνία (Φωτογραφίες)

Στο χώρο του αθλητισμού φαίνεται πως επεκτείνεται η τέχνη των εναέριων λήψεων.

Μέσα από αφιέρωμα της «Ε» το 2021 είχε διαπιστωθεί πως ο μαγικός κόσμος των drones είναι μία ασχολία ανοιχτή για όλους τους λάτρεις της τεχνολογίας, ωστόσο μέσα από τις εξαιρετικές φωτογραφίες που ανεβαίνουν καθημερινά στα social media ένας γνωστός αθλητής πόλο βάζει υποψηφιότητα ως ένας εκ των καλύτερων χειριστών όχι μόνο στη Μεσσηνία αλλά ευρύτερα στην Ελλάδα, μιας και το υλικό που μοιράζεται καθημερινά στο Instagram είναι το δίχως άλλο εντυπωσιακό.

Για το Μεσσήνιο Βασίλη Δαβίλλα ο λόγος, έναν εκ των κορυφαίων Ελλήνων τερματοφυλάκων την τελευταία δεκαπενταετία στην υδατοσφαίριση, ο οποίος αξιοποιεί το χόμπι του προβάλλοντας παράλληλα τη γενέτειρά του.

Ο Βασίλης Δαβίλλας έχει πλούσιο βιογραφικό, έχοντας φορέσει το σκουφάκι των Σύρου, Παναθηναϊκού, Ηλυσιακού, ΑΕΚ, Νηρέα Χαλανδρίου και Νηρέα Γέρακα. Κατέχει το ρεκόρ των τριών συνεχόμενων πρωταθλημάτων στην Α2 με τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και εκ νέου με τους «πράσινους» στις περιόδους ‘18-‘19, ‘19-‘20 και ‘20-’21. Με τον πατέρα του να κατάγεται από το Κεφαλινού και τη μητέρα του από την Καλαμάτα ο Βασίλης Δαβίλλας δεν χάνει ευκαιρία να επισκέπτεται συχνά τον τόπο καταγωγής του, αναδεικνύοντάς τον μέσα από τις ιδιαίτερες λήψεις του.

Ανάμεσα σε αυτές συγκαταλέγεται και το Κάστρο της Μεθώνης, ίσως η καλύτερη που έχει τραβηχτεί μέχρι σήμερα στην εν λόγω τοποθεσία.

«Συνήθως όταν ένα χόμπι φτάνει στο τέλος του αντικαθίσταται σιγά-σιγά με κάποιο άλλο. Ίσως κάτι τέτοιο να ισχύει και στη δική μου περίπτωση. Η ενασχόλησή μου με τη φωτογραφία γενικά άρχισε πριν δύο χρόνια περίπου. Λόγω της δουλειάς μου πραγματοποιούσα πολλά ταξίδια σε όλη την Ελλάδα και έψαχνα να βρω έναν τρόπο να εκμεταλλευτώ τον λιγοστό ελεύθερο χρόνο που είχα σε αυτά. Ετσι αγόρασα την πρώτη μου φωτογραφική μηχανή και στη συνέχεια ακολούθησε και το drone» ανέφερε αρχικά στην «Ε», τονίζοντας πως για την ώρα η φωτογράφιση είναι για εκείνον καθαρά χόμπι. «Δεν έχω κάποια σκέψη προς το παρόν να ασχοληθώ επαγγελματικά με αυτό» σημείωσε, συμπληρώνοντας πως αυτό που του αρέσει στη φωτογραφία είναι η ικανοποίηση που νιώθει όταν καταφέρνει να αποτυπώσει αυτό που φαντάστηκε πριν το πρώτο κλικ. «Μπορεί να χρειαστούν αρκετές λήψεις και αρκετός κόπος, αλλά όταν έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα σε ανταμείβει» τόνισε. 

«ΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ»

Στην ερώτηση αν υπάρχει κάποιο αγαπημένο σημείο για εναέριες λήψεις στη Μεσσηνία, ο Βασίλης Δαβίλλας απάντησε πως είναι δύσκολο να πει, καθώς όλος ο νομός έχει τόσες αντιθέσεις που κάθε μία τον εμπνέει για κάτι διαφορετικό. «Σίγουρα το παραλιακό μέτωπο της Καλαμάτας είναι ξεχωριστό γιατί συνδυάζει την ομορφιά της θάλασσας με το αστικό περιβάλλον» πρόσθεσε, λέγοντας στη συνέχεια τα εξής σχετικά με το χρόνο πτήσης αλλά και τις δύσκολες συνθήκες κατά τη διάρκειά της: «Στη φωτογράφιση με drone πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η προετοιμασία που έχεις κάνει στο μυαλό σου πριν καν το σηκώσεις απ’ το έδαφος. Αυτό συμβαίνει γιατί έχεις περιορισμένο χρόνο λόγω των μπαταριών που εξαντλούνται αρκετά γρήγορα. Οι συνθήκες που με δυσκολεύουν συνήθως είναι οι ισχυροί άνεμοι από θέμα επικινδυνότητας και η συννεφιά ή η σκόνη στην ατμόσφαιρα που εμποδίζουν την αισθητική πληρότητα μιας φωτογραφίας. Οι τοποθεσίες με το drone είναι όλες προσιτές, αρκεί να μην είναι απαγορευμένη ζώνη. Επίσης πρέπει πάντα να σεβόμαστε την ιδιωτικότητα των συμπολιτών μας». 

ΤΙ ΜΕΤΡΑΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Με τον πήχη στην ποιότητα φωτογραφιών να έχει ανέβει κατά πολύ στο Instagram τα τελευταία χρόνια, πλέον πέρα από την ανάλυση χρειάζονται και άλλα στοιχεία για το τέλειο κλικ. Στο πλαίσιο αυτό ο Βασίλης Δαβίλλας διευκρίνισε πως η ανάλυση μετράει το λιγότερο. «Για μένα μετράει η φαντασία, η γεωμετρία και κυρίως η αρμονία που έχει μια φωτογραφία. Το αποτέλεσμα να ‘ναι ευχάριστο σε αυτόν που τη βλέπει και να μην τον κουράζει. Αυτή είναι τουλάχιστον η δική μου οπτική» εξήγησε, γνωστοποιώντας πως είναι πάρα πολλές οι τοποθεσίες και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που θα ήθελε να απαθανατίσει. «Σίγουρα οι Κυκλάδες είναι ένα από τα εγχώρια μέρη που δεν έχω προλάβει ακόμα να κάνω πτήσεις. Το δύσκολο είναι να βρεθεί ο χρόνος να επισκεφτώ κάθε ένα μέρος απ’ όσα έχω σκεφτεί» είπε. 

«ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ»

Τέλος, ερωτηθείς για το αν σκέφτεται να επεκταθεί στα βίντεο τα επόμενα χρόνια, υπογράμμισε πως είναι κάτι που έχει περάσει πολλές φορές απ’ το μυαλό του. «Προς το παρόν με έχει κερδίσει η αποτύπωση της στιγμής που προσφέρει η φωτογραφία. Υπάρχει κίνηση και στη φωτογραφία, αρκεί να θες να τη ζωντανέψεις» κατέληξε.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες του Βασίλη Δαβίλλα από τη Μεσσηνία αλλά και άλλα μέρη της Ελλάδας:


NEWSLETTER