Τρίτη, 29 Αυγούστου 2023 12:15

Λαγκούβαρδος: Η «χρυσή» αμμώδης παραλία της Μεσσηνίας (Βίντεο)

Γράφτηκε από την

Ο Λαγκούβαρδος (παλαιότερες ονομασίες: Λαγκουβάρδος, Κρυσταλλοπηγή) είναι παραθαλάσσιος οικισμός κοντά στα Φιλιατρά και στους Γαργαλιάνους και υπάγεται διοικητικά στον Δήμο Τριφυλίας, του Νομού Μεσσηνίας.

Πολύ γνωστή και δημοφιλής, κυρίως στους κατοίκους της περιοχής, είναι η παραλία του οικισμού, γνωστή ως η Παραλία του Λαγκουβάρδου. Το ποτάμι του Λαγκουβάρδου, από το οποίο πήρε το όνομα της και η γνωστή παραλία, εκβάλλει στη βόρεια πλευρά της παραλίας, αφού πρώτα διασχίσει το δαιδαλώδες ομώνυμο φαράγγι του Λαγκουβάρδου, το οποίο είναι καταπράσινο από την πυκνή βλάστηση.

Η «χρυσή» αμμώδης παραλία εκτείνεται σε μήκος 2 χιλιομέτρων και δεξιά και αριστερά περικλείεται από βράχια. Μάλιστα, τα καταγάλανα νερά της προσδίδουν στο τοπίο μία εξωτική ομορφιά. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στην παραλία λειτουργεί καντίνα με ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Πρόκειται για μια παραλία απαράμιλλης ομορφιάς που τα τελευταία χρόνια είναι πολύ δημοφιλής στους απανταχού λάτρεις του surf και των άλλων θαλάσσιων σπορ, αφού θεωρείται ότι διαθέτει τη μεγαλύτερη συχνότητα κυμάτων, ενώ την ίδια στιγμή είναι ασφαλής χωρίς δυνατά ρεύματα.

Δείτε το βίντεο του Michael Miller: