Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016 14:15

Επείγει η αποκατάσταση Ι Γιώργος Αρκουλής

Γράφτηκε από τον
Επείγει η αποκατάσταση Ι Γιώργος Αρκουλής

Ιδού λοιπόν που η Καλαμάτα αποδείχτηκε "ανοχύρωτη πόλη" απέναντι στην απίστευτη (και μη αναμενόμενη) θεομηνία που έπληξε τον νομό. Οπως καταγράφηκε από τους ειδικούς, το νερό ξεπέρασε σε όγκο όσο δύο μήνες βροχής και αυτό αποδείχτηκε καταστροφικό για ζωές, καλλιέργειες, περιουσίες. Ομως, αυτό προέκυψε και δεν αλλάζει κάτι έως ότου αποδειχτούν πράξεις οι εξαγγελίες των αρμοδίων για αποκατάσταση των ζημιών. 

Ωστόσο προκαλεί αρκετά ερωτηματικά το ξέσπασμα του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα και η αποκάλυψη πως είχε ζητηθεί επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά να γίνουν συγκεκριμένα έργα που θα μπορούσαν να ανακουφίσουν την πόλη σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης αλλά δεν βρήκε ανταπόκριση. Εννοείται πως το παράπονο του δημάρχου θα είχε πολύ μεγάλη σημασία αν είχε προκύψει "στην ώρα του", δηλαδή τότε και όχι τώρα. Οσο για τον πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος αποδεδειγμένα τραβάει το σπαθί του όταν προκύπτουν ζητήματα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, αυτή την φορά δεν είχε κάτι να απαντήσει στον πρώτο δημότη της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, μολονότι βρέθηκε από τους πρώτους στον τόπο της καταστροφής. 

Το ότι (ο Αντώνης Σαμαράς) ζήτησε από τον ευρωβουλευτή του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κεφαλογιάννη να θέσει στην ΕΕ ζήτημα βοήθειας επί του προβλήματος είναι κάτι που θα κριθεί από το αποτέλεσμα…

Επειδή όμως στη ζωή αποδεδειγμένα "όλα περνούν", σίγουρα "και αυτό θα περάσει", όπως ανέφερε η κεντημένη επιγραφή στην εταζέρα που στόλιζε τα παλιά αρχοντικά. Κάποιος επίσημος είπε με νόημα πως "η Μεσσηνία έχει περάσει χειρότερα" και αυτό είναι αλήθεια. Μόνο που σήμερα θα έχει ιδιαίτερη αξία να αποκατασταθούν οι ζημιές και να γίνουν άμεσα τα έργα εκείνα που θα αποτρέπουν και θα αναχαιτίζουν στο μέτρο του δυνατού την καταστροφή. Οπότε, αν κερδηθεί η υποψηφιότητα για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης μετά από μερικές εβδομάδες, και με την ολοκλήρωση του έργου του εθνικού δρόμου, να μπορέσει η Μεσσηνία να κερδίσει συνολικά το στοίχημα και να καταφέρει να συνεχίσει την ανοδική της πορεία στον τομέα του τουρισμού και της ανάπτυξης.

Η στήλη εκφράζει τη συμπάθειά της σε όσους επλήγησαν από αυτήν την "οργή Θεού", κυρίως στους αγρότες οι οποίοι είδαν σε σημεία του κάμπου τις σοδειές να καταστρέφονται, αλλά και στους συγγενείς εκείνων που έχασαν τη ζωή τους. Το ίδιο ισχύει και για τη γειτονική Λακωνία, αλλά και τη λεγόμενη Μεσσηνιακή Μάνη, σημεία των οποίων υπέστησαν από σοβαρές έως και εξαιρετικά υπολογίσιμες ζημιές. 

 

 

    


NEWSLETTER