Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016 13:29

Οι υποψίες συνεχίζονται Ι Γιώργος Αρκουλής

Οι υποψίες συνεχίζονται Ι Γιώργος Αρκουλής

Με μερικά πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα έχουν ξεκινήσει σχεδόν όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, και σκέφτεσαι αν οι ‘μικροί’ πήραν ‘μπόι’, ή κάποιες ‘σατανικές’ συγκυρίες φέρνουν τις εκπλήξεις. Διότι, αδελφέ μου, δεν είναι δυνατόν η Μπαρτσελόνα να ρίχνει ξεγυριστές εξάρες και επτάρες, αλλά πριν να έχει ηττηθεί στο γήπεδό της από τη νεοφώτιστη Αλαβές, ομάδα που λογικά την είχε για ‘ορεκτικό’! Οπως και για την ομάδα μοντέλο του Σιμεόνε Ατλέτικο Μαδρίτης, να ξεκινά με δύο ισοπαλίες πριν ο προικισμένος Αντονι Γκρισμάν να ξαναβρίσκει τον γνωστό του δρόμο για τις αντίπαλες εστίες…

Σχεδόν τα ίδια ‘φαινόμενα’ και στο σούπερ πρωτάθλημα της Αγγλίας, εκεί όπου η Τσέλσι του βαθύπλουτου Ρώσου ολιγάρχη Αμπράμοβιτς ηττήθηκε από την Λίβερπουλ στο Λονδίνο. Θα μου πείτε ‘βαριά φανέλα’ και με θαυμαστή ιστορία η Λίβερπουλ. Σύμφωνοι. Ομως, θυμάστε αυτή την σούπερ ομάδα να νικά όταν αντιμετωπίζει μικρές ομάδες, όταν η απόδοσή της (για νίκη) προσφέρει ελάχιστες πένες στη στερλίνα; Διάβασα ένα βαρύγδουπο άρθρο Αγγλου δημοσιογράφου που έλεγε: «Η Λίβερπουλ του Κλοπ θα κατακτήσει τον τίτλο αν μπορέσει και ξεπεράσει το κόμπλεξ με αδύνατους αντιπάλους», και αναρωτιέμαι: Πρόκειται για κόμπλεξ ή για ‘επιχείρηση κερδών’ μέσω του εξωσχολικού αθλητισμού; (για να το αναφέρω κομψά, ώστε να μην μπλέξω με τα στησίματα και τα στοιχήματα, γνωστή μάστιγα του ποδοσφαίρου παντού!).

Οταν όμως αποτυγχάνουν ως φαβορί να πάρουν τις νίκες Μπαρτσελόνα ή Λίβερπουλ, τότε είναι αστείο να μιλάμε για κάποια εντελώς περίεργα αποτελέσματα σε μικρές κατηγορίες (που, πάντως, ουδείς οφείλει να θεωρεί αμελητέα οντότητα, αφού στα κουπόνια των στοιχημάτων δεν διαφέρουν από τις πρωτοκλασάτες ομάδες).

Αίφνης, η σπουδαία Νιουκάστλ Γιουνάιτεντ από το μετερίζι της δεύτερης κατηγορίας, ξεκίνησε ως σούπερ φαβορί για άνοδο, ηττήθηκε πρώτη και δεύτερη αγωνιστική μέσα-έξω, αλλά κατόπιν πήρε τέσσερις άνετες νίκες με τελευταία το 0-6 στο Λονδίνο επί της ΚΠΡ. Λογικό ήταν να ενταχθεί προχθές στο κουπόνι του στοιχήματος ως το βασικό σαββατιάτικο φαβορί με απόδοση που έπεσε στο  1.38 και αυτό -πριν τον αγώνα- κρίθηκε λογικό, αφού ο ΟΠΑΠ (και κάθε ‘ΟΠΑΠ’ στην Ευρώπη) ποτέ δεν υποστήριξαν ότι είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Υποδέχτηκε λοιπόν η Νιουκάστλ ενώπιον 53.000 οπαδών της την ‘ναυαγισμένη’ τα τελευταία χρόνια Γουλβς και κατάφερε να ηττηθεί 0-2, με το ‘διπλό’ να διαμορφώνεται από το πρώτο ημίχρονο οπότε η απόδοση από το 6.25 ανέβηκε στο 12 προς ένα. Καλά λεφτά, κατά την γνώμη μου για τους παίκτες που θυμήθηκαν ότι πέρυσι η Νιουκάστλ είχε υποστεί γύρω στις οκτώ συνεχόμενες ήττες!

Τελευταία, Κύπριος προπονητής προέβη σε κάποιες δηλώσεις σε αγγλική εφημερίδα, καταγγέλλοντας ότι στο πρωτάθλημα της Κύπρου, συχνά μοντάρονται αποτελέσματα. Η κυπριακή ποδοσφαιρική ομοσπονδία επενέβη και απειλεί με… πρόστιμο τον αυθάδη προπονητή, όμως το πρωτάθλημα του νησιού έχει ήδη δηλητηριαστεί… Εντελώς συμπτωματικά, το ευκολότερο -για γηπεδούχο- παιγνίδι του Σαββάτου μεταξύ Ανόρθωσης και κάποιας ομάδας ονόματι  ΑΕ Ζακακίου (που δεν έχω ξανακούσει ως τώρα) έληξε 2-1. Η απόδοση του άσου (στο 1.15) κατέληξε στην εταιρεία εις υγείαν των κορόιδων που την είχαν ποντάρει, ενώ η ισοπαλία πλήρωσε 5.50 προς ένα. Αμέ!