Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017 10:23

Τώρα ομολογούν ότι κάνουν τη… «βρόμικη δουλειά» | Γ. Μασσαβέτας

Γράφτηκε από τον
Τώρα ομολογούν ότι κάνουν τη… «βρόμικη δουλειά» | Γ. Μασσαβέτας

Οταν το λέγαμε και το γράφαμε εμείς οι «απ’ έξω» μας αντιμετώπιζαν, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια της, περίπου ως «υπόπτους». Το ολιγότερο υπονοούσαν ότι υποκινούμεθα από τη Νέα Δημοκρατία.

Αλλά έφθαναν ακόμη και να μας χαρακτηρίζουν ευθέως ως «εχθρούς του λαού», επειδή λέγαμε ή γράφαμε το αυτονόητο. Οτι δηλαδή ήταν, για τον τόπο, εγκληματικό λάθος το ότι ανετράπη, μέσω της προεδρικής εκλογής, η κυβέρνηση των «Σαμαροβενιζέλων», πριν ολοκληρώσει την τότε αναμενόμενη, για τον Φεβρουάριο του 2015, αξιολόγηση.

Τώρα το δηλώνει απεριφράστως και ο παλιός συνάδελφος και φίλος Στέλιος Κούλογλου, που δεν ανήκει στους «απ’ έξω», αλλά είναι βαθιά μέσα στο κυβερνητικό στρατόπεδο ως ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ηταν στρατηγικό λάθος του ΣΥΡΙΖΑ που έριξε την κυβέρνηση Σαμαρά και δεν την άφησε να κλείσει την αξιολόγηση», δήλωσε τη Δευτέρα το πρωί, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο παλιός μου συναγωνιστής στις «ημέρες ραδιοφώνου», όταν μαζί δίναμε τη μάχη με τον αείμνηστο Ρούσσο Κούνδουρο, τον Γιάννη Τζανετάκο και άλλους για την «ελεύθερη ραδιοφωνία». Ηταν απόλυτος στη δήλωσή του ο Στέλιος Κούλογλου: «Ηταν λάθος και μάλιστα στρατηγικού χαρακτήρα. Επρεπε να αφεθεί η τότε κυβέρνηση να κάνει τη βρόμικη δουλειά». 

Υπήρχε τότε η ρεαλιστική πρόταση να συμφωνήσουν τα κόμματα στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, με την εφαρμογή των περίφημων μέτρων του «μέιλ Χαρδούβελη», που δεν κόστιζαν ούτε καν 1 δισ., αλλά η κυβέρνηση να δεσμευθεί ότι θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2015. Πράγμα που αποδέχονταν και ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος.

Τότε όμως, δεν άκουγαν κανέναν. Επηρμένοι από τη νίκη στις ευρωεκλογές έκαναν τα πάντα για να ρίξουν εκείνη την κυβέρνηση και να χαθεί η ευκαιρία της αξιολόγησης. Την οποία ο Στέλιος Κούλογλου χαρακτηρίζει ως «βρόμικη δουλειά». 

Φίλος μεν Στέλιος, φιλτάτη δε αλήθεια. Αλήθεια, Στέλιο, αν εκείνη η αξιολόγηση, με μέτρα του 1 σχεδόν δισ. ήταν «βρόμικη δουλειά», πόσο πιο «βρόμικη» είναι η δουλειά αυτής της κυβέρνησης; Που μας οδήγησε σε ένα ακόμη, το τρίτο μνημόνιο, και τώρα καλείται να ψηφίσει και άλλα επώδυνα μέτρα, ακόμη και για μετά το 2018, ως… παραρτήματα αυτού του μνημονίου;

 

Γ. Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER