Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017 13:08

Γ. Κατρούγκαλος «Δεν χρειάζονται 180 ψήφοι για τα μέτρα»

Γράφτηκε από την
Γ. Κατρούγκαλος  «Δεν χρειάζονται 180 ψήφοι για τα μέτρα»

"'Ολη η περιπέτεια της β' αξιολόγησης οφείλεται στην αμφιθυμία του ΔΝΤ αν θα μείνει ή όχι στο πρόγραμμα, αλλά και στην εμμονή του σε θέσεις που είναι ακραία νεοφιλελεύθερες και αντιευρωπαϊκές" τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Αληθινές Ειδήσεις Σαββατοκύριακο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και υπογραμμίζει ότι "στο Eurogroup της 20ης Μαρτίου θα διαπιστωθεί η πρόοδος σε όλα τα άλλα πεδία της διαπραγμάτευσης και ότι ουσιαστικά έχει κλείσει η αξιολόγηση, με εξαίρεση τα εργασιακά".

Ο κ. Κατρούγκαλος λέει "όχι" σε ψήφιση των μέτρων με 180 ψήφους σημειώνοντας ότι "180 ψήφους ή άλλες ειδικές πλειοψηφίες προβλέπει το Σύνταγμά μας για συγκεκριμένες περιπτώσεις. Δεν εντάσσεται η ψήφιση των μέτρων σε μία από αυτές.

Και δεν μπορούμε κατά βούληση να απαιτούμε αυξημένες πλειοψηφίες εκτός του Συντάγματος".

Αναφερόμενος στο θόρυβο που προκάλεσε η τοποθέτησή του για τις συγκεντρώσεις Τούρκων αξιωματούχων στην Ελλάδα τόνισε ότι "ο θόρυβος που δημιουργήθηκε, αρχικά από τη μονταζιέρα γνωστής για τον κιτρινισμό της εφημερίδας, που ατυχώς αναπαράχθηκε από την ΝΔ, αποτελεί κατ' εξοχήν δείγμα αυτού που ονομάζουμε μετα-αλήθεια ή μετα-πραγματικότητα" και εξήγησε ότι "ποτέ δεν μίλησε για προεκλογικές τουρκικές συγκεντρώσεις στην Ελλάδα, πράγμα εξ ορισμού οξύμωρο, εφόσον δεν υπάρχουν Τούρκοι ψηφοφόροι στη χώρα μας.

Είπα απλώς ότι ουδέποτε εμποδίσαμε την επικοινωνία Τούρκων αξιωματούχων με ομόθρησκούς τους, πράγμα που αποτελεί την αναντίρρητη αλήθεια".

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER