Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017 16:09

Το 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ως μέσο ενότητας και αναδιοργάνωσης

Του δρος Δημήτρη Αναστασόπουλου

Δικηγόρου Παρ’ Αρείω Πάγω, στελέχους Νέας Δημοκρατίας

Από την προετοιμασία για το 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και από τα προσυνέδρια που διεξήχθησαν, διαφαίνεται η επιλογή του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη να αλλάξει τον τρόπο διεξαγωγής του συνεδρίου, δημιουργώντας κλίμα ανανέωσης και αναδημιουργίας, ξεφεύγοντας από τα στεγανά που είχαν δημιουργηθεί για χρόνια.

Προσκλήθηκαν ομιλητές με μη κομματικά κριτήρια, ομιλητές με αξιοζήλευτα βιογραφικά και εξειδίκευση στα θέματα που αναλύθηκαν στα 7 προσυνέδρια, όπως η δικαιοσύνη, η υγεία, η παιδεία, η ασφάλεια, κ.λπ. Εστάλησαν ερωτηματολόγια στα μέλη για την καταγραφή των απόψεων σε όλα τα προσυνέδρια αλλά και στο συνέδριο. Τα αποτελέσματα των πρώτων 7 ερωτηματολογίων παρουσιάστηκαν και θα ληφθούν υπόψη για τη χάραξη των πολιτικών πρωτοβουλιών του μέλλοντος.

Οι πολίτες στέλνουν το μήνυμα της ανανέωσης και αγκαλιάζουν όλες τις νέες πρωτοβουλίες του κόμματος με την ενεργή συμμετοχή τους. Της ίδιας αναγνώρισης χαίρει και η διαδικασία επιλογής στελεχών μέσω του μητρώου στελεχών. Η αξιοποίηση νέων, μέχρι πρότινος μη συμμετεχόντων πολιτών-στελεχών που πιστεύουν στη «συμφωνία αλήθειας» φέρνει πνοή ανανέωσης, αλλαγής και ελπίδας για το μέλλον της ιστορικής παράταξης. 

Ο καθένας από εμάς που στηρίζει τη Νέα Δημοκρατία αντιλαμβάνεται ότι «η ευφυΐα είναι η ικανότητα προσαρμογής στην αλλαγή και πως οι δυνατοί χαρακτήρες δημιουργούνται από την αλλαγή, οι αδύναμοι από τη στασιμότητα. Αλλωστε, το να βελτιώνεσαι σημαίνει να αλλάζεις. Το να είσαι τέλειος σημαίνει να αλλάζεις συχνά». 

Αξίζει να δώσουμε την ευκαιρία της ανανέωσης στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Να εμπιστευτούμε τους νέους ανθρώπους και την επιλογή του προέδρου, να εμπιστευτεί το «νέο αίμα», τα νέα εκείνα μέλη και στελέχη που έχουν αφουγκραστεί τον παλμό και τις ανάγκες της κοινωνίας.

Το 11ο Συνέδριο δεν θα είναι ένα συνέδριο που θα προστεθεί απλά ως συνέχεια του 10ου και ως επακόλουθο των προηγούμενων. Η κοινωνία και ο πολίτης είναι το διακύβευμά μας, γι’ αυτό οφείλουμε όλοι με τη συμμετοχή μας μέσω του διαλόγου να οδηγηθούμε σε ανατροπές. Και μέσα από αυτές τις ανατροπές με κλίμα ενότητας και ομοψυχίας, με σύμπνοια και ομαδικότητα θα πρέπει να πορευθούμε. 

Με τη σκέψη μας εστιασμένη στις μεγάλες ανατροπές στέλνουμε μήνυμα ανανέωσης, αρχής γενομένης από τα προσυνέδρια και προχωράμε μπροστά με νέα ώθηση, απαλλαγμένοι από τα λάθη του παρελθόντος και προσηλωμένοι στο ιστορικό καθήκον αυτής της παράταξης που επιτάσσει να φέρει την αλλαγή στη χώρα μας,