Κυριακή, 26 Αυγούστου 2018 14:33

Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα

Γράφτηκε από την
Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το υπουργείο Υποδομών μαζί με το "Μορέα" προχωρούν το σχέδιο του δρόμου Ριζόμυλος - Καλαμάτα προκειμένου το έργο να είναι ώριμο μέσα στο φθινόπωρο.

Πρόκειται λοιπόν για έναν κλειστό δρόμο με τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας τύπου «Νιου Τζέρσεϊ» με υπερυψωμένος με παραδρόμους που θα οδηγούν σε αγροτικούς δρόμους καθώς και έντεκα κυκλικούς κόμβους, με υπερυψωμένες γέφυρες, παράκαμψη στη Μεσσήνη καθώς και στη Βελίκα.

Αυτός λοιπόν είναι ο δρόμος εθνικής σημασίας που θα δώσει τουριστική ανάπτυξη σε όλη την περιοχή. Να επισημάνουμε ότι η κυβέρνηση αλλά και ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης τείνει στην βελτίωση του υπάρχοντος δρόμου («Νιου Τζέρσεϊ»), δηλαδή κλειστός δρόμος, καθώς θεωρεί ότι η παραλιακή χάραξη θα έχει υπέρογκο κόστος.

Να σημειωθεί ότι το έργο «Καλαμάτα - Ριζόμυλος» δεν μπορεί να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2014-2020 γιατί μέσω αυτού χρηματοδοτούνται οδικά έργα μόνο του διευρωπαϊκού δικτύου, ή οδικά έργα που συνδέουν πρωτεύουσες νομών με διευρωπαϊκό δίκτυο.

Αυτό δεν το γνωρίζει ο δήμαρχος Μεσσήνης και το υπουργείο που κάνουν δηλώσεις οι οποίες δεν ακουμπούν στη πραγματικότητα.

Ο δήμαρχος Μεσσήνης ενώ γνωρίζει το σχέδιο από το 2017 δεν απαντάει στις οχλήσεις μας, εάν δηλαδή θέλει έναν δρόμο κλειστό ή ανοικτό.

Ο δήμαρχος Μεσσήνης Γ. Τσώνης τον περασμένο χρόνο κάλεσε στο δημαρχείο της Μεσσήνη τους ιδιοκτήτες και τους επαγγελματίες της Μεσσήνης και της Ανάληψης και τους έδειξε το σχέδιο του υπουργείου. Οταν αυτοί αντέδρασαν τότε έβαλε το σχέδιο στο συρτάρι του και το εξαφάνισε. Να σημειωθεί ότι εκεί βρισκόταν και ο πρόεδρος του Δ.Δ. Αναλήψεως Παύλος Γρηγορόπουλος, ο οποίος τώρα λέει ότι δεν ξέρει τίποτα για το σχέδιο.

Μετά τις σφοδρότατες αντιδράσεις των επαγγελματιών της περιοχής ο δήμαρχος Μεσσήνης κάνει ότι δεν καταλαβαίνει τι ακριβώς τον ρωτάμε εμείς οι επαγγελματίες, το κάνει σκόπιμα ή όχι;

Επίσης για την ομάδα των επαγγελματιών που αντέδρασε στο σχέδιο αυτό, δηλαδή του κλειστού δρόμου, ο δήμαρχος Μεσσήνης πήγε τους επαγγελματίες στον εισαγγελέα Καλαμάτας για να τους συστήσει να μη αντιδρούν για το δρόμο αυτό, να μην μιλούν εναντίον του δημάρχου και του σχεδίου του δρόμου το οποίο είναι τελειωτικό χτύπημα στην επιχείρησή τους.

Ρωτάμε λοιπόν το δήμαρχο Μεσσήνης καθώς και τον πρόεδρο της Ανάληψης:

  • Συμφωνούν με το δρόμο κλειστού τύπου με παραδρόμους και έντεκα κυκλικούς κόμβους;
  • Ποια η θέση του δημάρχου Μεσσήνης;
  • Γιατί δε φέρνουν το σχέδιο στο Δημοτικό Συμβούλιο;
  • Συμφωνούν με την κυβέρνηση για το σχέδιο του "Μορέα";
  • Τι θέλουν αυτοί για την ανάπτυξη της Μεσσήνης;

Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας πήρε θέση και είναι αντίθετος με το σχέδιο αυτό και επιμένει στην άλλη λύση για την παραθαλάσσια χάραξη του δρόμου και απάντησε για τις αντιδράσεις των κατοίκων Μεσσήνης και Ανάληψης στο τοπικό Κανάλι για το δίκαιο των επαγγελματιών. Ο δήμαρχος Μεσσήνης γιατί δεν απαντάει, τι ακριβώς θέλει να κρύψει.

Τα συμπεράσματα δικά σας. Να θυμηθούμε ότι ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης δήλωσε την Τρίτη ότι μέσα στο φθινόπωρο ξεκινά η διαβούλευση για το δρόμο Καλαμάτα – Ριζόμυλος.

Αυτή την απάντηση έδωσε στους επαγγελματίες της Μεσσήνης και της Ανάληψης, δηλαδή, στου κουφού της πόρτα όσο θέλεις βρόντα.

Μπορεί κάποιος να πιστέψει ότι ο Δήμος Μεσσήνης δεν γνωρίζει το σχέδιο του δρόμου; Εάν ο δήμαρχος Μεσσήνης δεν έχει το σχέδιο το έχουμε δημοσιεύσει επανειλημμένως στον τοπικό Τύπο, μπορεί να το διαβάσει. Και αφού δεν το ξέρει τότε γιατί κάλεσε τους ενδιαφερόμενους το 2017, τους έδειξε ένα σχέδιο που δεν υπάρχει;

Απορούμε και εμείς με τις πρακτικές του δήμου Μεσσήνης.

Να ξέρει όμως ο δήμαρχος Μεσσήνης ότι αντιστεκόμαστε σθεναρά στο σχέδιο αυτό που θέλουν να επιβάλουν.

 

Οι επαγγελματίες

Παναγιώτης Μητσέας

Ευάγγελος Σταματελόπουλος


NEWSLETTER