Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2018 19:50

Ψηφιακό παρατηρητήριο για ελαιοπαραγωγούς προτείνει ο Λάσκαρης

Ψηφιακό παρατηρητήριο για ελαιοπαραγωγούς προτείνει ο Λάσκαρης

Τη δημιουργία “ψηφιακού παρατηρητηρίου” και φόρουμ για τους ελαιοπαραγωγούς και τους αγρότες, με αφορμή τα προβλήματα στη φετινή ελαιοπαραγωγή, ανακοίνωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Μεσσήνης Γιάννης Λάσκαρης, επικεφαλής του συνδυασμού “Επανεκκίνηση Δήμου Μεσσήνης”.

Στη σχετική ανακοίνωσή του, ο Γ. Λάσκαρης μεταξύ άλλων εκφράζει “έντονο προβληματισμό για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ελαιοπαραγωγοί λόγω της υποβάθμισης της παραγωγής που προέκυψε από την προσβολή μυκήτων και εντόμων και, συνάμα, του λάθος χειρισμού φορέων που συμβάλλουν στην πρόληψη προβλημάτων στην ελαιοπαραγωγή”.

Αυτοί, όπως εξηγεί, ήταν και οι λόγοι για τη δημιουργία “ψηφιακού παρατηρητηρίου και συγχρόνως φόρουμ για τους ελαιοπαραγωγούς και τους αγρότες”, καθώς, όπως σημειώνει, “επιχειρούμε να αξιοποιήσουμε τη δυναμική της κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να δημιουργηθεί ένας διαδραστικός χώρος κατάθεσης απόψεων και προοπτικών για ζητήματα σοβαρά, όπως η καλλιέργεια της ελιάς και η σωστή προώθηση τοπικών προϊόντων”.

Ο ίδιος εκτιμά ότι το “ψηφιακό παρατηρητήριο, για όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στην αυτοδιοίκηση, θα αποτελέσει ένα εργαλείο άμεσης διείσδυσης στα προβλήματα των ελαιοπαραγωγών και των αγροτών γενικά και τις λύσεις που πρέπει να προωθηθούν αφού ειδικά για τον Δήμο Μεσσήνης ο πρωτογενής τομέας παραμένει πυλώνας της οικονομικής σταθερότητας του τόπου”.

Παράλληλα, εκφράζει τη θέση ότι “σίγουρα πρέπει να αλλάξει ο τρόπος και το μοντέλο δακοκτονίας, να γίνει ορθολογιστική διαχείριση των κονδυλίων και να καταβληθούν άμεσα αποζημιώσεις και φυσικά να αποτυπωθούν οι ζημιές κατά δήμο - χωρική ενότητα - περιφερειακή ενότητα χωρίς καθυστερήσεις, ωστόσο πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για την επόμενη ημέρα”.