Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019 16:08

17 εκατομμύρια για το Μέγαρο και 10€ είσοδο για συναυλία εγκαινίων

Γράφτηκε από την

Εγκαίνια με πληρωμή στο Μέγαρο της ματαιοδοξίας αποφάσισε η δημοτική αρχή Καλαμάτας. Ο πολυχώρος του Μεγάρου Χορού που ολοκληρώθηκε με εκατομμύρια ευρώ και πολλές θυσίες εγκαινιάζεται με επισημότητα την ημέρα της Υπαπαντής, που γιορτάζει η πόλη μας.

Θα ήταν απόλυτα δίκαιο και αναμενόμενο να είναι προσκεκλημένοι μαζί με τους επισήμους στη γιορτή και οι δημότες, για τους οποίους στην ουσία κατασκευάσθηκε και λειτουργεί το πολύ όμορφο αλλά και δαπανηρό αυτό έργο. Με έκπληξη ανακοινώθηκε από το δήμαρχο ότι η γιορτή της συναυλίας των εγκαινίων θα έχει προσκλήσεις αλλά και εισιτήριο των 10€. Πρώτη φορά στα χρονικά τελούνται εγκαίνια με εισιτήριο, την ίδια ώρα βέβαια που ο δήμος με απόφασή του χρηματοδοτεί μέσω της “Φάρις” την εκδήλωση της συναυλίας με 27.500€, με την όλη διοργάνωση να φθάνει στα 60.000€.

Θα περίμενε κανείς ότι στην τελετή που περίμενε η Καλαμάτα 15 χρόνια, θα υπήρχαν παραστάσεις δωρεάν και εκθέσεις καλλιτεχνικές σε συνεργασία με την πολιτιστική επιχείρηση “Φάρις” και τους οικοδεσπότες, ώστε να ξεναγηθούμε εμείς οι δημότες μικροί και μεγάλοι και να απολαύσουμε τις δυνατότητες και τη μεγαλοπρέπεια του ακριβοπληρωμένου αυτού έργου. Ας μην λησμονούμε επίσης ότι όλοι οι δημότες και μάλιστα δύο και τρεις φορές σε πολλές περιπτώσεις, συμβάλλουμε με το πολιτιστικό τέλος της ΔΕΥΑΚ στις εκδηλώσεις.

Με την πολιτική του εισιτηρίου την ημέρα των εγκαινίων δίνουμε το μήνυμα ότι ο πολιτισμός στην Καλαμάτα και το Μέγαρο Χορού είναι είτε για τους λίγους, είτε για τους τυχερούς με τις προσκλήσεις.

 

Μιχάλης Αντωνόπουλος

Επικεφαλής δημοτικής παράταξης, δημοτικός σύμβουλος, μέλος Δ.Σ. “Φάρις”