Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2019 13:56

Τι ακριβώς χειροκροτείτε ωρέ άνθρωποι;

Γράφτηκε από τον
Τι ακριβώς χειροκροτείτε ωρέ άνθρωποι;

 

 Εσπευσαν οι Συριζαίοι να… υιοθετήσουν εκείνες τις γομοράδες που θεώρησαν… επαναστατικό καθήκον να επιχειρήσουν γελοιοποίηση της επετείου για το μεγαλειώδες “ΟΧΙ” του ελληνικού λαού απέναντι στην εισβολή της φασιστικής Ιταλίας του Μουσολίνι.

Από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ ως τα έντυπά του, όπως η ψευδώνυμη «Εφημερίδα των Συντακτών» και ως νυν και πρώην βουλευτές του κόμματος.

Προφανώς οι δεσποινίδες αυτές έχουν τόση πολιτική μνήμη και κρίση όση και ένας άγραφος μαυροπίνακας. Αλλά αυτοί που τους προσφέρουν πολιτική κάλυψη, τι ακριβώς υποστηρίζουν; Μήπως συμμερίζονται τη… διακήρυξη που έδωσαν στη δημοσιότητα οι δώδεκα νεαρές με τα θολωμένα μυαλά; Συμφωνούν δηλαδή ότι αυτοί που έπεσαν στο αλβανικό μέτωπο πρέπει να αντιμετωπίζονται, κατά το κείμενό τους, ως «στρατιωτάκια που αρχίζουν να ξεκουρδίζονται, να βραχυκυκλώνουν απέναντι στις διαταγές, τα παραγγέλματα, τα εμβατήρια. Ισως γιατί πλέον δεν μας πείθουν οι ιδέες που ενσαρκώνονται σε όλα αυτά»; Και ότι είναι συμφορά η «πατρίδα των κανονικών, των προβλέψιμων, των άριστων»;

Μήπως επίσης αυτοί που θέλουν να εμφανίζονται και ως συνεχιστές του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ συμφωνούν με τις γομοράδες ότι η εθνική αντίσταση κατά των κατακτητών «για τη χιλιάκριβη τη λευτεριά», είναι επίσης καταδικαστέα ως… στρατοκρατική πρακτική; Αυτά διδάσκει η υστερική πρώην βουλευτής Αννέτα Καββαδία, που έσπευσε να εξυμνήσει την… επανάσταση των δώδεκα θολωμένων;

Δυστυχώς υπάρχει περίσσευμα θολωμένων μυαλών. Τόσο που να διερωτάσαι μήπως τελικώς είχε δίκιο ο Καμμένος όταν έλεγε ότι… μας ψεκάζουν.

Περνάς από τον έναν τοίχο και διαβάζεις:

Στο διάολο τα Ιμια

και οι βραχονησίδες

εμείς οι προλετάριοι

δεν έχουμε πατρίδες.

Α, ρε κακομοίρηδες, με τέτοια μυαλά να ετοιμάζεστε να υποδεχθείτε τους καμιά ογδονταριά εκατομμύρια μουσουλμάνους και εθνικιστές προλετάριους της απέναντι όχθης και θα καλοπεράσετε. Αλλά μαζί με εσάς και εμείς οι υπόλοιποι.

Πας πιο πέρα, διαβάζεις:

Πάντα θα προδίδουμε

έθνη και πατρίδες.

Αφήστε πια εκείνα τα «να κλείσουν όλες οι βιομηχανίες» που γράφονται βεβαίως με βιομηχανικό σπρέι από νεαρούς με τζιν παντελόνι και παπούτσια σνίκερς, που ασφαλώς δεν παράγονται από τίποτα αυτοφυή δένδρα... τζινεριές ή παπουτσεριές, αλλά από βιομηχανίες και δη, συνήθως, πολυεθνικές. Παραπέρα διαβάζεις "να κλείσουν τα πανεπιστήμια γιατί παράγουν δούλους για τον καπιταλισμό" και άλλα νοσηρά παρόμοια.

Αυτά τα παλαβά μωρέ υποστηρίζετε; Και θέλετε να ξανακυβερνήσετε τον τόπο;

 

 

Γ. Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr

 


NEWSLETTER