Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 12:17

Ημέρα των… διαφωνούντων αναγνωστών

Γράφτηκε από τον
Ημέρα των… διαφωνούντων αναγνωστών

Κάθε τόσο μαθαίνουμε ότι καθιερώνεται διεθνώς και μια νέα «παγκόσμια ημέρα». Εχουμε παγκόσμιες ημέρες για ό,τι μπορείτε να φαντασθείτε.

Από τον καρκίνο ως τα όσπρια και από τα δικαιώματα του παιδιού ως… την τουαλέτα. Ετσι λοιπόν αποφάσισα και εγώ να καθιερώσω την «ημέρα των διαφωνούντων αναγνωστών». Και δίνω αύθις τον λόγο, εντελώς ενδεικτικώς, σε δύο αναγνώστες που με ηλεκτρονικά μηνύματά τους εκφράζουν τη διαφωνία τους προς το πνεύμα δύο συγκεκριμένων, προσφάτων, σημειωμάτων της στήλης:

Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (giopapadop@gmail.com):

Σας διαβάζω με ενδιαφέρον και σεβασμό και θα ήθελα (επιτέλους!) να διαφωνήσω μαζί σας σχετικά με το άρθρο της 5/11/19 “Μακριά από μας και όπου θέλουν ας τους βάλουν”. Αυτό για το οποίο κατηγορείτε, για εμένα είναι στοιχειώδης μηχανισμός αυτοσυντήρησης. Ξέροντας τη λογική και το ήθος των ασκούντων εξουσία και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις πεπερασμένες δυνατότητες του μέσου πολίτη, μια επιλογή θα ήταν να πάψουμε τα κιμπαριλίκια και να κοιτάξουμε τα του οίκου μας, για τον οποίο και είμαστε υπεύθυνοι. Το να μην θέλω χωματερή δίπλα στο σπίτι μου δεν σημαίνει ότι την θέλω δίπλα στο σπίτι κάποιου άλλου. Μην ξεχνάμε ότι το κράτος είναι όπως ο κλέφτης. Θα διαλέξει τον πιο εύκολο στόχο, άρα θα επιλέξει να “πηδήξει” τον ευπρεπή που δεν σκούζει, άρα καλά θα κάνουμε να είμαστε απρεπείς και φωνασκούντες. Στα πλαίσια της στρατηγικής “φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά”.

Μ. ΚΟΜΒΟΥΤΗΣ (mkomvoutis@gmail.com)

Δεν συμφωνώ με όλες τις ενέργειες και ανακοινώσεις του κ. Προκόπη Παυλόπουλου. Πολλά από όσα είπε κι έκανε δεν συνάδουν ούτε με την ακαδημαϊκή του ιδιότητα, ούτε και με την επιβαλλόμενη για τη θέση του προσοχή και σοβαρότητα. Ομως στην περίπτωση Τσιτσιπά, έχω τη γνώμη ότι από τη φράση "τι σημαίνει Ελλάδα και τι σημαίνει πραγματικός Ελληνας", ήθελε μάλλον να συνδέσει το κατόρθωμα του αθλητή με την αρχαία κυρίως αλλά και με τη σύγχρονη ιστορία αγώνων των Ελλήνων... Με άλλα λόγια, δίνοντας κάποια ώθηση στους σημερινούς Ελληνες, που δυστυχώς στη συντριπτική πλειονότητά τους δεν έμοιασαν σε τίποτε με τους προγόνους τους, ήθελε να τονίσει το αγωνιστικό πνεύμα που θα μπορούσε να αναδείξει παγκόσμια και σε όλους τους τομείς η σημερινή Ελλάδα.

 

Γ. Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr


NEWSLETTER