Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2020 16:57

Ενας δρόμος χωρίς τελειωμό

Γράφτηκε από την
Ενας δρόμος χωρίς τελειωμό

 

Σε σύγχρονο γεφύρι της Αρτας εξελίσσεται το υπό κατασκευήν τμήμα της επαρχιακής οδού Ριζόμυλος (Τζάνε) - Καλαμάκι - Πεταλίδι, μήκους 7 χλμ περίπου.

Ηδη πέρασαν εφτά περίπου χρόνια από την εγκατάσταση του εργολάβου - αναδόχου και την έναρξη των εργασιών και παρά τις υποσχέσεις των αρμοδίων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2019, δυστυχώς, παραμένει ημιτελές και επικίνδυνο λόγω της πυκνής κυκλοφορίας των οχημάτων και κανείς δεν γνωρίζει πότε πραγματικά θα τελειώσει. Προφανώς, οι λόγοι και οι αιτίες της καθυστέρησης θα είναι πολλοί και διαχέονται μεταξύ της Περιφέρειας και του αναδόχου. Οι πολίτες διαβάζουν στον Τύπο τη μία φορά ότι πτώχευσε ο αρχικός εργολάβος και ανέλαβε άλλος. Την άλλη, ότι οι δικαστικές αποφάσεις που εκδόθηκαν για τις απαλλοτριώσεις αύξησαν υπέρμετρα τις αποζημιώσεις, με αποτέλεσμα να απαιτηθούν νέα κονδύλια που δεν είχαν προβλεφθεί κατά την έναρξη του έργου! Την παράλλη φορά, ότι κατά τις εργασίες διάνοιξης της οδού στην περιοχή του Πεταλιδίου ανευρέθησαν σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα της αρχαίας Κορώνης, τα οποία χρήζουν ανασκαφών και προστατευτικών παρεμβάσεων, και ότι θα κατασκευαστεί στο σημείο αυτό υπόγεια διάβαση με το σύστημα “cut and cover” που θα καθυστερήσει περαιτέρω την πλήρη παράδοση της οδού και ούτω καθεξής.

Σημειωτέον ότι για τον ίδιο ως άνω λόγο είχε γίνει μετατόπιση της χάραξης, για να αποφευχθεί πιθανή παρέμβαση στην αρχαιολογική ζώνη.

Συνέπεια όλων αυτών των γεγονότων και πιθανόν και άλλων που δεν γνωρίζουμε είναι να βρισκόμαστε στην σημερινή κατάσταση, η οποία δεν τιμά ούτε την Περιφέρεια ούτε την τοπική αυτοδιοίκηση και εν γένει το κράτος. Δεν θεωρώ ότι έχει κάποια σημασία πλέον, από τις εμπειρίες που έχουμε ζήσει, και δεν ενδιαφέρει τους πολίτες ποιοι ευθύνονται για τις πρωτοφανείς καθυστερήσεις και κωλυσιεργίες στην αποπεράτωση του δρόμου. Ο κόσμος γνωρίζει και βραβεύει ή καταδικάζει τους υπεύθυνους με την ψήφο του. Εκείνο όμως που επιθυμούν διακαώς και αγωνιούν είναι επιτέλους να τελειώσει το συντομότερο, ώστε να δώσει μία μικρή ανάσα στους οδηγούς και να βελτιωθεί η ασφαλής διέλευση των οχημάτων στον πολυσύχναστο, ασυντήρητο και πολύπαθο αυτό δρόμο που συνδέει την πρωτεύουσα του νομού με τους οικισμούς της Ανατολικής Πυλίας.

Ενθυμούμαι ότι η εκπόνηση της προμελέτης του συνόλου της επαρχιακής αυτής οδού είχε ανατεθεί πριν από 30 περίπου χρόνια από το ΥΠΕΧΩΔΕ σε ένα αξιόλογο μελετητικό γραφείο με το όνομα «Ερατοσθένης» του οποίου προΐστατο ο πολεοδόμος - τοπογράφος μηχανικός Δημ. Σιώρης, που δυστυχώς σήμερα δεν βρίσκεται στη ζωή, ο οποίος λόγω οικογενειακών δεσμών με την Μεσσηνία ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα και την παρέδωσε σε συντομότερο χρόνο από ό,τι προέβλεπε η σύμβαση. Εκτοτε η μελέτη πέρασε από σαράντα κύματα, μέχρι να καταλήξει στην σημερινή τμηματική υλοποίηση του έργου.

Επισημαίνεται ακόμη ότι έχει ολοκληρωθεί και χρήζει δημοπράτησης το σύνολο της μελέτης της οδού από το Τζάνε έως την Κορώνη, η οποία χωρίζεται σε τρία τμήματα και ήδη κατασκευάζεται το πρώτο. Είναι αδιανόητο, στις σημερινές συνθήκες, να πραγματοποιούνται τουριστικές επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και το εσωτερικό δίκτυο δρόμων του νομού να βρίσκεται σε κακή κατάσταση, όπως ήταν πριν από δεκαετίες.  Ομως για να τελειώσει αυτή η σοβαρή εκκρεμότητα, θα πρέπει η νέα περιφερειακή αρχή και προσωπικά ο αξιότιμος περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, γνωστός για τις επιτυχίες  και την καταξίωσή του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, και απόλυτα γνώστης του μείζονος αυτού προβλήματος που ταλαιπωρεί για πολλά χρόνια τους κατοίκους της Ανατολικής Πυλίας, να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες όπως γνωρίζει για την δημοπράτηση του συνόλου της οδού, αρχίζοντας αυτή τη φορά την κατασκευή από το τμήμα Κορώνη - Χράνοι, για να τον ευγνωμονούν για πάντα όχι μόνο οι πολίτες της Ανατολικής Πυλίας και οι αλλοδαποί κάτοικοι της περιοχής, αλλά και οι επόμενες γενιές.

 

Γεώργιος Διαμαντάκης

Δικηγόρος

Πρόεδρος Κίνησης Ενεργών Πολιτών Κορώνης

Πρόεδρος Δικτύου Φίλων Κάστρου Κορώνης

 

ΥΓ: Οπως μου είχε εξιστορήσει ο αείμνηστος Δημήτρης Κουλουριάνος, ο δρόμος αυτός διανοίχθηκε προπολεμικά γύρω στο 1928, διότι πριν η συγκοινωνία με την Καλαμάτα εγίνετο με μικρά βαποράκια. Οταν ο τότε πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος επισκέφθηκε την Μεσσηνία, ο υπουργός του και βουλευτής Μεσσηνίας κ. Περικλής Ράλλης που τον συνόδευε του ζήτησε την κατασκευή του δρόμου Ριζόμυλος – Κορώνη. Τότε ο Βενιζέλος του απάντησε ότι το έργο είναι πολύ δαπανηρό, διότι πρέπει να κατασκευαστούν πολλά γεφύρια. Αμέσως ο καταγόμενος από την Κορώνη υπουργός τού είπε ότι θα αναλάβει αυτός με δικά του χρήματα να κατασκευάσει τα γεφύρια και τελικά έγινε ο δρόμος. 


NEWSLETTER