Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2020 19:24

Μεταναστευτικό: «Είναι η ώρα για πολιτικές κινήσεις θάρρους και αποφασιστικότητας»

Γράφτηκε από την
Μεταναστευτικό: «Είναι η ώρα για πολιτικές κινήσεις θάρρους και αποφασιστικότητας»

 

Του Θανάση Πετράκου

Αφού ο Ερντογάν άνοιξε τα σύνορά του για να περάσουν οι πρόσφυγες στη χώρα μας, παραβιάζοντας κατάφωρα την συνθήκη για το προσφυγικό που υπέγραψε με την ΕΕ το 2016, και η Ε.Ε. περιορίζεται ως συνήθως σε «τσάι και συμπάθεια», οφείλει η κυβέρνηση αλλά και η αντιπολίτευση να παύσουν να είναι τα καλά παιδιά της Ε.Ε. Είναι η ώρα για πολιτικές κινήσεις με θάρρος και αποφασιστικότητα διότι το να το παίζεις «μάγκας πατριώτης» στα σύνορα με «απειλή» αμάχους δεν είναι μαγκιά.

Μαγκιά είναι να απαιτήσει όλο το πολιτικό σύστημα:

1) Εδώ και τώρα Σύνοδο Κορυφής με θέμα αλλαγή του Δουβλίνου 2 και να πάρει η κάθε χώρα της Ε.Ε. αναλογικά πρόσφυγες και μετανάστες.

2) Αν δεν γίνει σε 24 ώρες δεκτή η απαίτησή μας τότε πρέπει να συμφωνήσουν όλα τα κόμματα να δώσει η κυβέρνηση στους πρόσφυγες και μετανάστες έγγραφα για να πάνε στη χώρα προορισμού τους. Να «σπάσει» δηλαδή στην πράξη τη συνθήκη του Δουβλίνου 2, συνθήκη που εγκλωβίζει τους πρόσφυγες στην πρώτη χώρα υποδοχής της Ε.Ε. και στην ουσία μεταφέρει το πρόβλημα στα σύνορά μας με αποτέλεσμα στο τέλος να έχουμε και νεκρούς πρόσφυγες.

3) Να διαμηνύσει σύσσωμο το πολιτικό σύστημα ότι αν η Ε.Ε. δεν αλλάξει πολιτική στο προσφυγικό θα θέσει σε δημοψήφισμα το θέμα της παραμονής της χώρας μας στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ.

4) Αφού η κυβέρνηση θεωρεί ότι η Τουρκία εισβάλλει στη χώρα χρησιμοποιώντας άμαχο πληθυσμό, καταπατώντας το Διεθνές Δίκαιο, οφείλει να κλείσει την τουρκική πρεσβεία και τα προξενεία της Τουρκίας στον ελλαδικό χώρο.

Αν υπήρχαν πολιτικοί αρχηγοί με ανάστημα και έκαναν αυτές τις τέσσερις κινήσεις τότε θα βλέπαμε πώς θα έτρεχαν και θα μας παρακαλούσαν οι Βρυξέλλες και το ΝΑΤΟ. Αλλά δυστυχώς…

 

 


NEWSLETTER