Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020 14:14

Περνάμε επιτυχώς εξετάσεις

Γράφτηκε από τον
Περνάμε επιτυχώς εξετάσεις

 Τόσο η πολιτική ηγεσία και ειδικότερον η κυβέρνηση, όσο όμως και οι πολίτες της Ελλάδας, η ελληνική κοινωνία, παρά τις οποιεσδήποτε εξαιρέσεις «εξυπνάκηδων», τα έχουμε πάει, ως τώρα, αρκετά καλά με τη διαχείριση αυτής της πρωτοφανούς θεομηνίας.

Τόσο ώστε να αποσπούμε και επαίνους από έντυπα τα οποία άλλοτε ήταν πρόθυμα να μας κακοχαρακτηρίζουν. Με χαρακτηριστικό παράδειγμα το άρθρο της βρετανικής «Daily Telegraph», στο οποίο αναφέρεται ότι «οι Ελληνες έχουν πάρει στα σοβαρά τα μέτρα κοινωνικής απόστασης και έχουν δείξει ότι αναγνωρίζουν τη σημασία της παγκόσμιας κρίσης που βρίσκεται σε εξέλιξη τηρώντας τους κανόνες με ψυχραιμία, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση».

Είναι πράγματι έτσι. Οποιος αμφιβάλλει δεν έχει παρά να ρίξει μια ματιά στα στοιχεία της παγκόσμιας εξέλιξης της πανδημίας. Να συγκρίνει αυτό που βιώνουμε στη χώρα μας με τους 20 έως σήμερα νεκρούς, με όσα δραματικώς εξελίσσονται σε «συγγενικούς» μεσογειακούς λαούς, όπως στην Ιταλία και την Ισπανία, όπου πια καταγράφεται σχεδόν ένας θάνατος από τον κορονοϊό κάθε δύο λεπτά της ώρας.

Αυτή η συναντίληψη και συνέργεια, που επιβεβαιώνεται ως τώρα ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία και τους πολίτες, πρέπει να διαφυλαχθεί με κάθε τρόπο. Και όσοι επιχειρούν να δηλητηριάσουν το κλίμα, καλλιεργώντας διαιρέσεις και ενσπείροντας μίσος στα πλαίσια άσκησης μιας θλιβερής, μικροκομματικών αντιλήψεων, πολιτικής, πρέπει να απομονωθούν και να αποδοκιμασθούν, πρωτίστως από τους ίδιους τους πολιτικούς οργανισμούς στους οποίους ανήκουν.

Τυπικό παράδειγμα η ανάρτηση εκείνου του ατόμου χολερικής ψυχολογίας, του Σωτήρη Καψώχα, πρώην συνεργάτη της Ακριβοπούλου στο όργιο κομματικής προπαγάνδας μέσω της δημόσιας τηλεόρασης, όταν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Οστις απειλεί ότι θα… γυρίσει και θα μας… γ@μ. Τη… σεξουαλική ορμή του οποίου ζήλεψε και ο ευρωβουλευτής του κόμματος Στέλιος Κούλογλου, επαναλαμβάνοντας την ίδια ακριβώς φράση.

Υπό κανονικές συνθήκες δεν θα άξιζε να ασχοληθεί κανείς με τα παραληρήματα ενός Καψώχα. Συμβαίνει όμως αυτός ο «κύριος» να έχει επιλεγεί, μόλις προ ολίγων ημερών, από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, ως εκπρόσωπος Τύπου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Οπότε ανακύπτει ευλόγως το ερώτημα μήπως η μεν φωνή, φωνή Καψώχα, το δε πνεύμα, πνεύμα Τσίπρα.

Η ηγεσία της Κουμουνδούρου χρωστά μια απάντηση και μάλιστα εμπράκτως, απαλλάσσοντας αμέσως το άτομο αυτό από τα καθήκοντα, τα οποία τιμητικώς του ανέθεσε. Εδώ και τώρα.

 

 

 Γ.Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr


NEWSLETTER