Κυριακή, 21 Ιουνίου 2020 17:32

Αναβάθμιση του Νέδοντα

Αναβάθμιση του Νέδοντα

Γράφουν οι Παν. Σεριάτος και Λεων. Κάρτσωνας

Στο φύλλο της 13-14ης Ιουνίου 2020, της έγκριτης εφημερίδας σας, δημοσιεύθηκαν οι απόψεις και το αίτημα του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Χριστόπουλου της παράταξης Βασ. Κοσμόπουλου, αναφορικά με την μεταφορά των εγκαταστάσεων του Δήμου Καλαμάτας και ΔΕΥΑΚ που βρίσκονται παρά τον Νέδοντα, σε χώρο που προβλέπεται από το ΓΠΣ Καλαμάτας.
Κύριε διευθυντά, εκτός από το γεγονός ότι συμφωνούμε πλήρως με τις απόψεις του κ. Χριστόπουλου για το θέμα, για λόγους αισθητικής και αξιοποίησης της περιοχής, ως χώρου αναψυχής και περιπάτου, αισθανόμαστε την ανάγκη να προσθέσουμε τα εξής: α) Οι εγκαταστάσεις αυτές, εξ όσων γνωρίζουμε λειτουργούν χωρίς τις προβλεπόμενες εγκρίσεις (περιβαλλοντικές, μηχανολογικές κ.λπ.) β) Βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τα υφιστάμενα στην περιοχή σπίτια, με αποτέλεσμα η υδρονέφωση από το πλύσιμο των απορριμματοφόρων, κάδων κ.λπ. να φτάνει μέχρι τις κατοικίες, με επακόλουθο να υπάρχουν κακοσμίες και ενδεχομένως κίνδυνοι για τους κατοίκους.
γ) Βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση από το υπαίθριο θέατρο που κατασκευάζεται από τον Δήμο στην περιοχή και όπως είναι ευνόητο, πολιτιστικές δραστηριότητες και βάση απορριμματοφόρων δεν μπορούν να γειτνιάζουν και δ) Η κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων που προωθεί η Περιφέρεια απαιτεί για λόγους οικονομικούς την γειτνίαση του ΣΜΑ με την βάση των απορριμματοφόρων, αφού σε αντίθετη περίπτωση θα υπήρχε ανάγκη διάνυσης μεγάλων αποστάσεων και μεγάλη επιβάρυνση του κόστους (καύσιμα, συντηρήσεις κ.λπ.)
Για όλους τους παραπάνω λόγους και άλλους πολλούς (νομικούς κ.λπ.) που θα μπορούσαμε να παραθέσουμε, είναι ανάγκη να δρομολογηθεί άμεσα η μεταφορά των εγκαταστάσεων σε προβλεπόμενο από το ΓΠΣ Καλαμάτας χώρο.
Πάντως σε κάθε περίπτωση, είναι παρήγορο το γεγονός ότι η ως άνω μεταφορά βρίσκεται στους στόχους του κ. δημάρχου Καλαμάτας.