Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020 18:47

Να δοθούν απαντήσεις για τα πεζοδρόμια στην περιοχή της Βέργας

Του Παναγιώτη Χειλά, πρώην προέδρου και μέλους του κοινοτικού Συμβουλίου Βέργας

Το Κοινοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να ζητήσει απαντήσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, για την υλοποίηση του έργου των πεζοδρομίων από περιοχή Ασύλου (ορίου της Κοινότητας) έως θέση γεφύρι Πουλέα.

Να υπάρξουν άμεσα απαντήσεις για ποιο λόγο δεν συνεχίζεται το έργο που έχει ανάδοχο από το 2018 και έχει υλοποιηθεί μόνο κατά 30% . Το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί σύμφωνα με την σύβαση και λαμβάνοντας υπόψη ότι είναι σημαντικό για την ασφάλεια των διερχομένων πολιτών.

Σοβαρό ζήτημα υπάρχει και με την ολοκλήρωση των πεζοδρομίων στο κόμβο μπροστά από το ξενοδοχείο «Φωτεινή». Μετά από οχλήσεις των ιδιοκτητών που έχουν παραχωρήσει το χώρο, σύμφωνα με την απαλλοτρίωση και κατοίκων της κοινότητας Βέργας, με έκπληξη και εκφράζοντας υπόνοια ότι καλύπτονται από κάποιους παρακολουθούν μερικούς ιδιοκτήτες να είναι αντίθετοι με τον νόμο και να μη παραχωρούν το χώρο.

Σημειωτέον ότι σύμφωνα με την συντελεσθείσα απαλλοτρίωση του έτους 1965 έχουν αποζημιωθεί όλες οι παρακείμενες ιδιοκτησίες.

Απαιτείται να τεθεί άμεσα το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να πάρουν θέση όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δήμου, διότι ενώ υπάρχει ανάδοχος υλοποίησης όλου του έργου από το 2018 δεν ολοκληρώνεται, με κίνδυνο στη είσοδο ουσιαστικά της Κοινότητας να παρουσιάζεται ένα έκτρωμα