Κυριακή, 16 Αυγούστου 2020 17:17

Σύνοδος Κορυφής: Ψέματα κι Αλήθειες

Σύνοδος Κορυφής: Ψέματα κι Αλήθειες


Toυ Πέτρου Πουλακίδα,
συντονιστή της Τοπικής Οργάνωσης Καλαμάτας του ΕΠΑΜ

Η συμφωνία - πακέτο που εκπόνησαν οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών, ερήμην των κοινοβουλίων τους, έχει την πρωτοτυπία να επαφίεται η διαχείριση όλου του πακέτου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή! Μάλιστα η πρόεδρος, κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, το τόνισε ιδιαίτερα: «Για πρώτη φορά σε συνθήκες κρίσης, η EE αποφασίζει την διαχείριση να μην την αναθέσει σε διακυβερνητική συνεννόηση αλλά απ’ ευθείας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή»!

Τέρμα στα έθνη - κράτη, τέρμα στα εθνικά κοινοβούλια, αφού οι διορισμένοι γραφειοκράτες θα διαχειριστούν ένα πακέτο 2,1 τρις σε βάθος 5ετίας ή 7ετίας. Γιατί αυτό; Για να μην περάσουν από την κρίση των κοινοβουλίων τους οι συμφωνίες που κάνανε μεταξύ τους πίσω από κλειστές πόρτες!

Καταπάτηση λοιπόν της ίδιας της Συνθήκης Λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕ) και ανατροπή κάθε θεσμικής κατοχύρωσης των κρατών/μελών, υπέρ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που μετατρέπεται έτσι σε υπερκυβέρνηση, χωρίς να ελέγχεται από πουθενά, μακριά από λαούς και κοινοβούλια. Ένα πρωτοφανές πανευρωπαϊκό πραξικόπημα!

Από τα 32 δις στα οποία θα έχει πρόσβαση η χώρα μας (όχι άμεσα αλλά σε βάθος επταετίας), τα 13 δις είναι άμεσος δανεισμός και τα υπόλοιπα 19 δις θα προέλθουν από τον συνολικό δανεισμό της Ε.Ε., η ευθύνη για την αποπληρωμή του οποίου θα μετακυλήσει στους φορολογούμενους πολίτες. Δηλαδή, καθαρή τοκογλυφία σε βάρος των λαών της Ευρώπης και της χώρας μας.

Επιπλέον, τα χρήματα αυτά δεν μπορούμε να τα διαθέσουμε για τις ανάγκες της χώρας, αφού οι τομείς στους οποίους θα διατεθούν αναφέρονται ρητά στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής:

α) «Καινοτομία και ψηφιακό περιβάλλον για την Ενιαία Αγορά»: Δηλαδή, ψηφιακό περιβάλλον για την διευκόλυνση της Ενιαίας Αγοράς.

β) «Συνοχή, ανθεκτικότητα και αξίες»: Δηλαδή, κοινωνική φιλανθρωπία μέσω των ΜΚΟ.

γ) «Φυσικοί πόροι και περιβάλλον»: Επιδοτήσεις των ΒΑΠΕ, ανεμογεννήτριες παντού και απολιγνιτοποίηση της χώρας, υπό τον ψευδεπίγραφο τίτλο «πράσινη ανάπτυξη».

δ) «Μετανάστευση και διαχείριση συνόρων»: Δηλ. στρατόπεδα συγκέντρωσης, Hot Spots, Logistics, ανάπτυξη της Frontex κλπ, που κάνουν από τώρα τις ΜΚΟ της αρπαχτής να τρίβουνε τα χέρια τους.

ε) «Ασφάλεια και άμυνα»: Με πρόσχημα την ενιαιοποίηση της «ασφάλειας και άμυνας» όλων των χωρών υπό κοινή διοίκηση και στόχο την αντιμετώπιση των λαϊκών αντιδράσεων. Ένας είναι ο εχθρός, μόνο ο «εσωτερικός».

στ) «Γειτονιά και κόσμος»: Είναι τυχαίος άραγε ο «μεγάλος περίπατος» του κ. Μπακογιάννη, αλλά και το άνοιγμα των γειτονιών στην παγκόσμια αγορά ακινήτων;

ζ) «Ευρωπαϊκή δημόσια διοίκηση»: Δηλ. πρόσληψη μερικών χιλιάδων ακόμη γραφειοκρατών στις Βρυξέλλες, γιατί δεν επαρκούν οι υπάρχοντες για να απλώσουν αποτελεσματικά τα πλοκάμια τους στις διοικήσεις όλων των ευρωπαϊκών χωρών.

Καμία σχέση με τις αναπτυξιακές ανάγκες της χώρας μας, καμία σχέση με τις ανάγκες του λαού μας να επιβιώσει και να σταθεί στα πόδια του.

Το ΕΠΑΜ επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους από την πρώτη στιγμή της συγκρότησής του: Όσο πιο γρήγορα φύγουμε από αυτήν τη φασιστική στρούγκα των Βρυξελλών, τόσο γρηγορότερα θα ανασάνει ο ελληνικός λαός και θα καταφέρει να βρει ξανά το βηματισμό του. Με μια προϋπόθεση: Να μην περιμένει να το κάνουν γι’ αυτόν οι ψεύτες και οι εθελόδουλοι, αλλά να πάρει ο ίδιος την υπόθεση της ζωής του και της χώρας του στα χέρια του.