Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020 14:49

Απάντηση Ζαφειρόπουλου σε άρθρο της “Ε”

Γράφτηκε από την

Απάντηση σε άρθρο του Γιώργου Παναγόπουλου στην “Ε” την περασμένη Πέμπτη απέστειλε ο δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας Γιάννης Ζαφειρόπουλος.

Αναλυτικά η απάντηση: “Σε σχετικό άρθρο του αρθογράφου της εφημερίδας σας κ. Γιώργου Παναγόπουλου την 24-09-2020 στην 1η και 2η σελίδα με τίτλο «Η Καλαμάτα θα δεχθεί δίκτυο 5G;» λέει μεταξύ άλλων ότι: «για όσους δεν θυμούνται το Δημοτικό Συμβούλιο με απόφασή του έχει σταματήσει την πειραματική λειτουργία του 5G αποδεχόμενο εμμέσως και αμέσως θεωρίες συνωμοσίας…» ως και «να μη χαθεί η πρωτοπορία που είχε δρομολογηθεί και ανατράπηκε από την οπισθοδρομική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της …. απλής αναλογικής».
Εν όψει των ανωτέρω τοποθετούμενος επ’ αυτών θα ήθελα να θυμίσω στον αξιότιμο δημοσιογράφο πως η παράταξη από την οποία προέρχομαι «Καλαμάτα ξεκινάμε», είχε ζητήσει κατά την συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος στο Δ.Σ. την πλήρη ενημέρωσή μας από ειδικούς επιστήμονες οι οποίοι θα μας ενημέρωναν για τα οφέλη ή μη του 5G και όχι για τα στατιστικά στοιχεία των ρύπων που τη συγκεκριμένη στιγμή μας ήταν παντελώς άσχετα (ανατρέξτε στα σχετικά πρακτικά του Δ.Σ.).
Ότι στην ημερίδα που έγινε στο αμφιθέατρο της φιλαρμονικής, σε μεταγενέστερο χρόνο από το επίμαχο Δ.Σ. από επιστήμονες σχετικούς να μας πληροφορήσουν για το 5G μεταξύ άλλων όλοι οι ομιλητές συμφώνησαν πως τα οφέλη από την χρήση δικτύων 5G είναι τεράστια πλην όμως αν δεν υπάρξει νομοθετικό πλαίσιο, η χρήση από τις εταιρείες που θα χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο δίκτυο θα είναι ανεξέλεγκτη και σε πολλές περιπτώσεις επικίνδυνη.
Δηλώνω πως η απόφασή μου να ψηφίσω ΚΑΤΑ στην συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. ήταν ορθή και τεκμηριωμένη όπως αποδεικνύεται από τα παραπάνω στοιχεία που παραθέτω και επιπροσθέτως αναφέρω ότι το συγκεκριμένο Δ.Σ. και η απόφαση που αναφέρεται στο άρθρο σας ήταν ένα χρόνο πριν την κατάρτιση του νομοθετικού πλαισίου ρύθμισης και λειτουργίας του δικτύου 5G από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, οπότε πολύ εύκολα συμπεραίνουμε τι επιπτώσεις ή μη θα μπορούσε να είχε η συνέχιση της λειτουργίας του πειραματικού δικτύου 5G, χωρίς αυτό να διέπεται από συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο, κατά τα ασφαλή και επιστημονικά τεκμηριωμένα συμπεράσματα των ειδικών επιστημόνων της προαναφερθείσας ημερίδας ενημέρωσης για το 5G.
Προς αποκατάσταση της αλήθειας και εξαγωγή υγειών συμπερασμάτων από τους αναγνώστες σας και προς αποφυγή λόγων φανφαρισμού και εντυπωσιασμού που θα οδηγούσαν σε παρεξηγήσεις και παρανοήσεις, παρακαλώ όπως δημοσιεύσετε την παρούσα επιστολή μου σε ίδια στήλη με αυτή που δημοσιεύθηκε το σχετικό άρθρο”.