Κυριακή, 07 Μαρτίου 2021 13:20

“Σαν πας στην Καλαμάτα... και ‘ρθεις με το καλό...”

“Σαν πας στην Καλαμάτα... και ‘ρθεις με το καλό...”

Της Γεωργίας Ρήγα, απόφοιτης του τμήματος Δημοσιογραφίας ΔΙΕΚ

Καλαμάτα, η πιο παραδεισένια πόλη της Ελλάδας. Με θαυμάσιες φυσικές ομορφιές, με διάφορα ιστορικά αξιοθέατα, μια πόλη που σφύζει από κίνηση και ζωή, με φανταστικό φαγητό, ευγενικούς και φιλόξενους ανθρώπους, με απίθανες παραλίες σε ελάχιστη απόσταση από το κέντρο της πόλης. Μια πόλη που, συνδυάζει βουνό και θάλασσα, ζωντάνια, αλλά και ηρεμία ταυτόχρονα. Eκτός, από βουνό και θάλασσα, διαθέτει και πλούτο καλλιέργειας τοπικών ποικιλιών στον κάμπο της Μεσσηνίας, όπως ελαιώνες, συκαιώνες, εσπεριδοειδή, σταφιδάμπελοι, αμπέλια, και άλλα πολλά. Όλα αυτά, ερχόμενος από την Αρκαδία στο πρώτο χωριό του Ν.Μεσσηνίας, και παρατηρώντας τον Ταΰγετο με την ορεινή μυρωδιά Ελλάδας, να δίνει πνοή στην πόλη μας.

Μια ονειρεμένη Καλαμάτα, που θα κάνεις τον περίπατο σου, αλλά, παράλληλα και θα διασκεδάσεις, αφού, έχει και ευρύ φάσμα εκδηλώσεων, όπως, Φεστιβάλ Χορού, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, και ότι άλλο βάλει ο λογισμός σου!Βλέπεις η Καλαμάτα έχει και το καλλιτεχνικό της γίγνεσθαι!Εμείς οι ντόπιοι, αλλά και οι επισκέπτες που έρχονται κάθε χρόνο για να απολαύσουν, είτε τις διακοπές τους, είτε την αυθεντική ζωή της Καλαμάτας, όχι μόνο μένουν ευχαριστημένοι, αλλά επιθυμούν και να μας ξανά επισκεφτούν.

Ιστορική η πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, διότι, το σημαντικότερο γεγονός της μακρόχρονης ιστορίας της πόλης, είναι η απελευθέρωσή της από τους Τούρκους στις 23 Μαρτίου του 1821. Ακόμα, στα τέλη του 19ου αιώνα χτίζεται το λιμάνι της Καλαμάτας, το οποίο λειτουργεί μέχρι και σήμερα.

Τέλος, δεν είναι τυχαίο ότι ,το 2011 σύμφωνα με το Αμερικάνικο NATIONAL GEOGRAPHIC, η πόλη θεωρήθηκε μία από τις ομορφότερες και εννοείται ένας από τους 20 καλύτερους προορισμούς του κόσμου!Επιπλέον,εκτός από την Καλαμάτα ,ωραίοι προορισμοί είναι η Στούπα, η Καρδαμύλη, και η κωμόπολη Κορώνη!