Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021 11:54

Αφήστε τις υποκρισίες κ. Μητσοτάκη εσείς έχετε την ευθύνη

Γράφτηκε από την
Αφήστε τις υποκρισίες κ. Μητσοτάκη εσείς έχετε την ευθύνη

 

Του Θανάση Πετράκου*

Συμφωνώ μαζί σας κ. Μητσοτάκη ότι " ...Η ζωή ενός συμπολίτη μας του νεαρού αστυνομικού που κινδύνευσε πρέπει να μας αφυπνίσει...". Εγώ όμως θλίβομαι ειλικρινά κ. Μητσοτάκη και όχι υποκριτικά όπως εσείς, που κινδύνευσε η ζωή ενός παιδιού 24 ετών. Εσείς όμως κ. Μητσοτάκη δεν είδαμε να στεναχωρηθήκατε, ούτε αναφερθήκατε στη δήλωση σας ότι η συγκέντρωση της Δευτέρας έγινε διότι την Κυριακή το μεσημέρι ξυλοκοπήθηκε άγρια από ειδικούς φρουρούς χωρίς αιτία και αφορμή ένα νέο παιδί μεταπτυχιακός φοιτητής του ΕΜΠ. Δεν κάνατε καμία δήλωση ούτε ζητήσατε συγγνώμη από το νέο παιδί αυτό . Ούτε καλέσατε τον υπουργό σας και την ηγεσία της Αστυνομίας να ζητήσουν συγγνώμη. Ούτε επιπλήξατε τον βουλευτή σας κ. Κυρανάκη ο οποίος θυμίζοντας κουκουλοφόρο της κατοχής έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα και τις πολιτικές πεποιθήσεις του μεταπτυχιακού φοιτητή. Ούτε είδαμε να λέτε τίποτα για τις αθλιότητες που εκστόμισε ο επικεφαλής της ομάδας δικυκλιστών ο οποίος έδωσε διαταγή: "Πάμε να τους γ@@@, να τους σκοτώσουμε, να τους τελειώσουμε". !!!
Ούτε είδαμε να λέτε τίποτα για το εκδικητικό όργιο αστυνομικής βίας που εξαπολύθηκε στη συνέχεια στη Ν. Σμύρνη.
Ούτε για το ότι αστυνομικοί κτυπούν ένα παιδί που κρύβεται σε μία πολυκατοικία και δύο γυναίκες, τη μία τη χτυπούν με χαστούκια στο πρόσωπο και την άλλη τη σπρώχνει ένας «λεβέντης» και μετά την κλωτσά ενώ είναι πεσμένη στο έδαφος .
Ευτυχώς δεν είχαμε χειρότερα ούτε για τους πολίτες, ούτε για τους αστυνομικούς.
Παρότι τα βίντεο από τις εικόνες ντροπής χθες στα στενά της Νέας Σμύρνης κυκλοφορούν, και είναι αδιάψευστοι μάρτυρες για το ποιος ευθύνεται για όλη τη κατάσταση. Μια κατάσταση που θα γεννήσει πολλές ακραίες καταστάσεις. Εσείς «δεν είδατε» τίποτα κ. Μητσοτάκη .
Βέβαια δεν θέλετε να δείτε, διότι εσείς , σε εποχή πρωτοφανούς πανδημίας, επιλέξατε να ψηφίσετε νόμους που δημιουργούν κοινωνικές εντάσεις. Εσείς επιλέξατε να επωφεληθείτε των μέτρων της πανδημίας για να εγκαταστήσετε στη χώρα ένα σκληρό νεοφιλελεύθερο ακροδεξιό καθεστώς. Γιατί εσείς επιβάλατε τριήμερη, γενική, αντισυνταγματική απαγόρευση των διαδηλώσεων στις 17/11/2020 και στις 6/12/2020. Εσείς καλύψατε πολιτικά το όργιο βίας και αστυνομοκρατίας που έφτασε να στραφεί ακόμη και εναντίον συνδικαλιστών, δικηγόρων, μελών Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων, ακόμη και του Κοινοβουλίου. Για αυτό ούτε «είδατε» ούτε είπατε τίποτα ακόμη και όταν χτυπήθηκαν από πραιτοριανούς ακόμη και η αντιπρόεδρος της Βουλής η Σοφία Σακοράφα και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης. Αλλά ακόμη και όταν οι δικηγόροι σάς μίλησαν με τη γλώσσα του κράτους δικαίου εσείς τους διαλύσατε με αύρες, κλομπ και δακρυγόνα.
Είστε λοιπόν βαριά εκτεθειμένος κ. Μητσοτάκη διότι συσσωρεύσατε οργή και μην προσπαθείτε να εμφανιστείτε αμέτοχος τιμητής .Ούτε μπορείτε να εμφανίζεστε ως εγγυητής της ενότητας και της ευημερίας του λαού γιατί εσείς θέλετε και επιδιώκετε το διχασμό .Γιατί εσείς δεν μιλήσατε ως πρωθυπουργός αλλά ως επικεφαλής παράταξης. Λυπάμαι πολύ κ. Μητσοτάκη γιατί εκτός των άλλων είστε και πολύ λίγος και πολύ υποκριτής .Διότι όποιος καταδικάζει γενικά και αφηρημένα την βία χωρίς να κάνει την αυτοκριτική του και να παραδέχεται ότι η κυβερνητική του πολιτική εδώ και καιρό υποκινεί, γεννά, και προκαλεί τη βία τότε αυτός πρέπει ως υποκριτής να αλλάξει το όνομα του και να ονομαστεί Ταρτούφος . Ή να του-τους πούμε «Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί»
Η πολιτική ευθύνη συνεπώς είναι όλη δική σας κ. Μητσοτάκη . Θερίζετε τους καρπούς που ο ίδιος με την πολιτική σας σπείρατε.

* Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου και πρώην βουλευτής Μεσσηνίας


NEWSLETTER