Σάββατο, 29 Μαϊος 2021 15:39

Παντοδυναμία ή Πολυδυναμία;

Γράφτηκε από την
Παντοδυναμία ή Πολυδυναμία;

 

Των Νίκου Πατσαρίνου και Στέλλας Καρλαύτη, πρώην περιφερειακών συμβούλων

Ζούμε έντονα την περίοδο της κλιματικής αλλαγής και των πανδημιών και το μόνο σίγουρο και αναμφισβήτητο οικουμενικό συμπέρασμα είναι ότι για να μπορέσει η ανθρωπότητα να τα αντιμετωπίσει απαιτείται η συμμετοχή όλων.

Και ενώ το μήνυμα είναι ότι δεν περισσεύει κανείς, η κυβέρνηση της Ν.Δ. επέλεξε ακριβώς αυτήν την χρονική στιγμή να προσβάλλει την δημοκρατία, τα ίσα δικαιώματα και την ελεύθερη και διαφορετική σκέψη και άποψη στον πιο κοντινό και προσιτό θεσμό της κοινωνίας, την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αντί να μοιράσει αρμοδιότητες και πόρους από την κεντρική εξουσία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που είναι ομόφωνο, πάγιο αίτημά της, επιλέγει να της επιβάλλει πιο αντιδημοκρατικούς, ασφυκτικούς όρους στην διαχείριση της μιζέριας της.

Και αυτό βέβαια μας γυρνάει πίσω σε αποτυχημένες εποχές όπου για να μπορέσουν οι κυρίαρχες δυνάμεις του συστήματος να ελέγχουν τα πάντα, επιλέγουν τους «εκλεκτούς», τους «δικούς» τους εξασφαλίζοντας έτσι την παντοδυναμία στην εξουσία, και εξοστρακίζοντας την πολυδυναμία που προσφέρει η απλή αναλογική, η ζύμωση και η σύγκλιση των απόψεων. Άλλωστε η απλή αναλογική δοκιμάστηκε, το σύστημα λειτούργησε, οι δήμοι και οι περιφέρειες κυβερνιούνται, όχι όμως με την αλαζονεία της παντοδυναμίας, γι΄ αυτό και τώρα ήρθε η σειρά της κατάργησης της για να βάλει τα πράγματα στην θέση τους!

Ντροπή για το μήνυμα που εκπέμπουμε διεθνώς, για μια χώρα της Ευρώπης, για μια χώρα με βαρύ ιστορικό και πολιτιστικό φορτίο! Η Απλή Αναλογική είναι μια σπουδαία τομή που βασίζεται σε αρχές και αξίες και πρέπει να μείνει, να δοκιμαστεί και να ωριμάσει στην κοινωνία μας!


NEWSLETTER