Κυριακή, 22 Αυγούστου 2021 22:12

Οχι άλλη πολιτική ανθρωποθυσιών

Γράφτηκε από τον

ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ +

 

 

 

 

 

Προσπαθώ να καταλάβω τι μας περιμένει μετά τις διακοπές. Και πώς φθάσαμε, διαρκούντος του Αυγούστου, τους σχεδόν τριακόσιους διασωληνωμένους. Με κεκτημένη ταχύτητα συνεχούς ανόδου και με διψήφιο αριθμό ημερήσιων θανάτων.

Μπήκα λοιπόν στην επίσημη ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) για να δω τους επιδημιολογικούς χάρτες, που αναρτώνται κάθε εβδομάδα, σε δύο διαφορετικές περιόδους. Στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου από την μία, και στην τελευταία εικόνα που δημοσιεύθηκε στις 19 Αυγούστου από την άλλη. Η διαφορά ανάμεσα στις δύο εικόνες είναι ακριβώς αυτό που λέμε “η μέρα με τη νύχτα”.

* Στην πρώτη εικόνα, ο χάρτης εμφανίζει, κατά την εβδομάδα 27 Μαΐου έως 3 Ιουνίου, όλη την Ελλάδα καταπράσινη. Ήταν η στιγμή κατά την οποία η κυβέρνησή σας, κ. Πρόεδρε, υπερηφανευόταν ότι τα ελληνικά νησιά ειναι Covid Free. Και καλούσε τους τουρίστες να τα επιλέγουν για τις διακοπές τους. Όπερ και συνέβη σε μεγάλο βαθμό.

* Στην δεύτερη εικόνα, της τελευταίας καταγεγραμμένης εβδομάδας του Αυγούστου, όλη η Ελλάδα είναι κόκκινη, αλλά, για να παραφράσω την γνωστή φράση του Όργουελ, “κάποιοι είναι πιο… κόκκινοι από τους άλλους”. Με την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και το Ιόνιο να είναι βυθισμένα σε βαθύτατο κόκκινο χρώμα. Δηλαδή από “πράσινα νησιά” έχουν μεταλλαχθεί σε απέραντα θερμοκήπια του ιού. Κυρίως δε της μετάλλαξης “Δέλτα”.

Για να ζήσουν οι τουριστικές επιχειρήσεις, κάνατε, όπως και όλες οι τουριστικές χώρες, αρκετές αβαρίες. Βάλατε πολύ νερό στο κρασί σας. “Ήταν αναπόφευκτο” θα πουν πολλοί. Αλλά δεν ξέρω αν η προσπάθεια να δουλέψει η τουριστική βιομηχανία, χωρίς αυστηρούς ελέγχους στους διακινούμενους, δικαιώνεται εκ του αποτελέσματος. Διότι, η πραγματικότητα κραυγάζει πως για την εξοικονόμηση τουριστικού συναλλάγματος, χρειάσθηκε να γίνουν… ανθρωποθυσίες. Οι οποίες θα αυξάνονται σε αριθμό από εδώ και πέρα.

Αν δεν θέλετε ο εφιάλτης να γίνει αβάστακτος τους επόμενους μήνες, καθώς θα επιστρέφουν στα αστικά κέντρα οι ημεδαποί παραθεριστές από τα “βαθυκόκκινα” νησιά, θα πρέπει, κ. Πρόεδρε, να πάψετε να μοιάζετε με εκείνην την κυρά της παροιμίας, η οποία ,“ντράπου τον ένα, ντράπου τον άλλο” έκανε τον άνδρα της… κερατά. Διότι στην περίπτωσή σας, αν δεν πάρετε μέτρα δυσάρεστα για τους “ανέμελους” και τους “φυγάδες” του εμβολίου, δεν θα τον κάνετε “κερατά”, αλλά… μακαρίτη. Στρατιές από μακαρίτες.

 

giorgismassavetas@gmail.com