Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021 22:17

Ζητείται μια αντιπολίτευση με… προσόντα

Γράφτηκε από τον
Ζητείται μια αντιπολίτευση με… προσόντα

Στις αληθώς δημοκρατικές κοινωνίες, οι κυβερνήσεις έχουν ημερομηνία λήξεως.

Όταν απογοητεύουν τους πολίτες, στέλνονται στα έδρανα της αντιπολίτευσης για αγρανάπαυση. Οπότε καλούνται κάποιοι από τον χώρο της αντιπολίτευσης να τους διαδεχθούν. Υπό την προϋπόθεση ότι η αντιπολίτευση πείθει με τον πολιτικό της λόγο ότι μπορεί πράγματι να τα καταφέρει περισσότερον αποτελεσματικώς. Αν όχι, τότε οι πολίτες σέρνονται αναγκαστικώς στην επιλογή... “το μη χείρον βέλτιστον”. Και, δυστυχώς, αυτό ακριβώς συμβαίνει τούτη την ώρα στον τόπο μας. Έχουμε μια αξιωματική αντιπολίτευση η οποία τσαλαβουτάει στα λασπόνερα της “Αθηνάς” και του “Μπάλλου”, ασκώντας μικροπολιτική. Που επιδίδεται σε ασκήσεις λαϊκισμού αντί να παρέχει ελπίδα ότι είναι ικανή να τα καταφέρει καλύτερα από τους κυβερνώντες.

«Το επιτελικό μπάχαλο είναι λίγο για να περιγράψει το χάος, το οποίο επικρατεί, κυρίως στην Αττική, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα από την κακοκαιρία “Μπάλλος”» αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης και ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών Μίλτος Χατζηγιαννάκης.
Είχαμε και έχουμε δύο θεομηνίες πρωτόγνωρης έκτασης και έντασης. Την οποία περιέγραψαν αδρώς δύο μετεωρολόγοι:
* Σάκης Αρναούτογλου; Μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής (14/10) έπεσε τόση βροχή όσο πέφτει άλλες χρονιές ολόκληρο τον Οκτώβριο.
* Γιάννης Καλλιάνος: Στην Αθήνα, μέσα σε 8 ώρες, έχει πέσει ήδη σχεδόν ο μισός όγκος νερού που πέφτει όλο το χρόνο στην πόλη.
Δεν θα μιλήσω για το θράσος εκείνων που διαχειρίσθηκαν τις πλημμύρες τον Νοέμβριο του 2017, στην Μάνδρα, όταν είχαμε 16 νεκρούς, πνιγμένους στα λασπόνερα, και 23 τραυματίες. Διερωτώμαι όμως ποιο πρότυπο επιτελικού κράτους έχουν κατά νου οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι, ας πούμε, η Γερμανία λιγότερο επιτελικό κράτος από την Ελλάδα, και οι Γερμανοί ως πολίτες λιγότερο υπεύθυνοι και προσεκτικοί από τους Έλληνες;
Θυμίζω τι συνέβη στην Γερμανία μέσα στο κατακαλόκαιρο: Τους 180 έφτασαν οι νεκροί από τις πλημμύρες που έπληξαν τη Γερμανία στις 14 και 15 Ιουλίου, ενώ περίπου 150 άλλοι άνθρωποι εξακολουθούν να θεωρούνται αγνοούμενοι, σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσαν την Παρασκευή στη δημοσιότητα οι γερμανικές αρχές.
Εδώ, με… βυθισμένο, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, το “επιτελικό κράτος”, έχουμε, ευτυχώς, για την ώρα μόνο έναν νεκρό. Τον κτηνοτρόφο στην Εύβοια.
Ο τόπος έχει ανάγκη από σωστή και υπεύθυνη αντιπολίτευση. Που να σέβεται την νοημοσύνη των πολιτών.

giorgismassavetas@gmail.com


NEWSLETTER